Ruladă cu căpșune. Un desert ușor, fin și aromat!

Ruladă cu căpșune

O rețetă ideală pentru un picnic în familie. Se prepară ușor, se poate transporta la fel de ușor și cu siguranță va fi pe gustul tuturor.

Desertul este ușor de pregătit și va impresiona prin gustul proaspăt și decorul fresh. Blatul este unul pufos, absolut delicios și ușor de preparat, crema de frișcă completează perfect desertul, iar pentru a adăuga și un strop de fresh, adăugăm bucățele mici de căpșune, tăiate fie cubulețe, fie fâșii, în funcție de preferințe. Pentru a decora desertul în concordanță cu interiorul, vom așeza și câteva vârfuri de frișcă deasupra, iar ulterior și câteva bucăți de căpșune. Fructele se pot înlocui cu altele, după preferințe.

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Supă cremă de ciuperci, rețeta pregătită de Diana Bart. “O supă cremă delicioasă, pe care și copiii o vor îndrăgi!”

Ruladă cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Citește și: Diana Bart ne învață să pregătim ciorbă "de burtă", din pleurotus! Află secretul acestui preparat: "Il călim foarte puțin, 1 minut, doar cât să prindă un pic de gust!"

Ingrediente

Ingrediente pentru blatul de vanilie

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 5 ouă
  • 150 g de zahăr
  • 120 g de făină
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriță de praf de copt

Ingrediente pentru crema de

frișcă

  • 400 ml de smântână pentru frișcă
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 200 g de căpșuni, tăiate bucăți mici

Ingrediente pentru decor

Ruladă cu căpșune [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare blat

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Pune albușurile într-un bol mare și gălbenușurile într-un alt bol. Adaugă un praf de sare și mixează până obții o spumă tare. Adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr și continuă să mixezi până când albușurile devin lucioase. Adaugă restul de zahăr peste gălbenușuri și mixează până când obții o compoziție cremoasă, deschisă la culoare. Adaugă esența de vanilie și uleiul. Adaugă albușurile bătute în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă. Cerne făina împreună cu praful de copt și adaug-o treptat, amestecând de jos în sus.
  3. Toarnă aluatul în tavă, nivelează ușor și coace 15 minute, până devine ușor rumenit.
  4. Imediat după coacere, presară pe un prosop curat puțin zahăr pudră pentru a evita lipirea blatului, apoi răstoarnă blatul fierbinte pe prosop și îndepărtează hârtia de copt. Rulează-l ușor, cu tot cu prosop, și lasă-l să se răcească complet.

Mod de preparare cremă de frișcă

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

  1. Într-un bol bine răcit, bate smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră și esența de vanilie, până obții o cremă fermă. Amestecă delicat bucățile de căpșune în crema de frișcă.

Asamblare, decorare și servire

  1. După ce s-a răcit complet, desfă blatul și îndepărtează prosopul. Pune crema de frișcă și căpșune pe toată suprafața blatului, lăsând o margine liberă pe toate laturile. Rulează blatul cât mai strâns posibil, dar fără să presezi prea mult pentru a nu se rupe. Învelește rulada în folie alimentară și las-o la frigider pentru 2 ore, astfel încât crema să se stabilizeze.
  2. Bate frișca pentru decor până devine fermă și pune-o într-un poș cu dui în formă de stea sau oricare altul. Decorează rulada cu câteva vârfuri de frișcă pe suprafața ruladei. Pune câte o căpșună deasupra, din loc în loc.
  3. Taie rulada în felii egale și servește-o rece.

[Sursa foto: freepik]

Îți recomandăm și rețeta de Paste cu sos pesto. Un gust absolut deosebit, atunci când sosul este pregătit direct în casă!, pentru un moment romantic în doi, pregătit chiar acasă, cu multe iubire. În loc să le achiziționați direct preparare, aceste paste cu sos făcut în casa, vă va ridica așteptările de la orice fel de paste, în special pentru combinația plăcută de gust.

Ruladă cu căpșune [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Diana Bart ne învață să pregătim ciorbă "de burtă", din pleurotus! Află secretul acestui preparat: "Il călim foarte puțin, 1 minut, doar cât să prindă un pic de gust."

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină