Ruladă cu frișcă și nuci. O combinație reușită între gust și textură!

retete de gustare

Ruladă cu frișcă și nuci

Rulada cu frișcă și nuci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu frișcă și nuci.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă cu frișcă și nuci, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă cu frișcă și nuci

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rulouri cu piept de pui și spanac, învelite în bacon. O altă modalitate de a gătii pieptul de pui!

Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tarta cu mere, rețeta pentru un desert delicios a lui chef Joseph Hadad. “Apa ajută zahărul să nu capete un gust amar!”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 albușuri de ou
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 9 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 3 linguri de pudră de cacao

Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutură

  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic gelatină
  • 100 ml de apă
  • 250 g de frișcă lichidă
  • 150 g de cremă de mascarpone
  • 200 g de nucă măcinată
  • 50 ml de lapte
  • 100 g de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat

rulada cu nuci
Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru decor

  • pudră de cacao

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

rulada cu frisca si nuci
Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa faceți este sa începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatura de 200 de grade Celsius.
  • Imediat apoi, ne vom ocupa de prepararea aluatului pentru rulada. Într-un bol, amestecați albușul cu zaharul până când devine spumos și dens și zaharul s-a topit, ca o bezea, puteți obține totul folosind o baie de aburi dacă aveți îndemânare și mână bună. Pune gălbenușurile unul după altul, amestecându-le ușor. Puteți adăuga faina și cacao. Puteți pune o foaie de copt într-o tava de aragaz neagră și pătrată și apoi turnați compoziția în ea. Nivelați și puneți-l în cuptor pentru zece minute la o temperatură de 170 de grade Celsius.
  • După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor și puneți blatul pe un prosop umed. Puteți lăsa-l să se răcească în timp ce îl rulați cu atenție.

retete pentru desert
Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]

  • Acum ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Puteți hidrata gelatina cu 50 ml de apă. Mixați frișcă lichida până când țeapănă se formează pe un tel. Amestecați mascarponele cu zaharul pudra de la distanță. După ce gelatina s-a umflat, o încălziți ușor pe baie de aburi și apoi o turnați în mascarpone, astfel încât să nu fie fierbinte. Adăugați apoi în frișcă bătută și lăsați-l la rece timp de cel puțin o jumătate de oră.
  • În acest timp, ne putem ocupa de pregătirea umpluturii. În consecință, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga zahărul și laptele. Apoi, vom menține ingredientele pe foc până când zahărul se topește complet. Apoi oprim aragazul și amestecăm bine nuca pe care am măcinat-o anterior. Lăsăm oala să se răcească apoi.
  • După ce ați scos ruloul din prosopul umed, pune-l cu grijă pe folie pentru alimente. Aplicați stratul de crema pe tot corpul. Adăugați umplutura cu nuca pe care ați pregătit-o anterior. Apoi, rulați desertul cât mai strâns posibil. Apoi, acoperiți rulada cu frișcă simplă, iar deasupra, presărați puțină cacao pudra. După finalizarea acestui pas, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce va rămâne la frigider timp de cel puțin o oră. O zi minunată!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Ruladă cu frișcă și nuci[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies