Ruladă cu frișcă și nuci. O combinație reușită între gust și textură!

Ruladă cu frișcă și nuci

Rulada cu frișcă și nuci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu frișcă și nuci. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă cu frișcă și nuci, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă cu frișcă și nuci

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rulouri cu piept de pui și spanac, învelite în bacon. O altă modalitate de a gătii pieptul de pui!

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]

Citește și: Tarta cu mere, rețeta pentru un desert delicios a lui chef Joseph Hadad. “Apa ajută zahărul să nu capete un gust amar!”

Timp de preparare- o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 albușuri de ou
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 9 linguri de zahăr
  • 5 linguri de făină
  • 3 linguri de pudră de cacao

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru umplutură

  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic gelatină
  • 100 ml de apă
  • 250 g de frișcă lichidă
  • 150 g de cremă de mascarpone
  • 200 g de nucă măcinată
  • 50 ml de lapte
  • 100 g de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Ingrediente pentru decor

  • pudră de cacao

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul si-n primul rand, tot ce trebuie sa faceți este sa începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatura de 200 de grade Celsius.
  • Imediat apoi, ne vom ocupa de prepararea aluatului pentru rulada. Într-un bol, amestecați albușul cu zaharul până când devine spumos și dens și zaharul s-a topit, ca o bezea, puteți obține totul folosind o baie de aburi dacă aveți îndemânare și mână bună. Pune gălbenușurile unul după altul, amestecându-le ușor. Puteți adăuga faina și cacao. Puteți pune o foaie de copt într-o tava de aragaz neagră și pătrată și apoi turnați compoziția în ea. Nivelați și puneți-l în cuptor pentru zece minute la o temperatură de 170 de grade Celsius.
  • După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor și puneți blatul pe un prosop umed. Puteți lăsa-l să se răcească în timp ce îl rulați cu atenție.

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]

  • Acum ne vom ocupa de prepararea umpluturii. Puteți hidrata gelatina cu 50 ml de apă. Mixați frișcă lichida până când țeapănă se formează pe un tel. Amestecați mascarponele cu zaharul pudra de la distanță. După ce gelatina s-a umflat, o încălziți ușor pe baie de aburi și apoi o turnați în mascarpone, astfel încât să nu fie fierbinte. Adăugați apoi în frișcă bătută și lăsați-l la rece timp de cel puțin o jumătate de oră.
  • În acest timp, ne putem ocupa de pregătirea umpluturii. În consecință, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni adecvate în care vom adăuga zahărul și laptele. Apoi, vom menține ingredientele pe foc până când zahărul se topește complet. Apoi oprim aragazul și amestecăm bine nuca pe care am măcinat-o anterior. Lăsăm oala să se răcească apoi.
  • După ce ați scos ruloul din prosopul umed, pune-l cu grijă pe folie pentru alimente. Aplicați stratul de crema pe tot corpul. Adăugați umplutura cu nuca pe care ați pregătit-o anterior. Apoi, rulați desertul cât mai strâns posibil. Apoi, acoperiți rulada cu frișcă simplă, iar deasupra, presărați puțină cacao pudra. După finalizarea acestui pas, rețeta de astăzi este gata de servit imediat ce va rămâne la frigider timp de cel puțin o oră. O zi minunată!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Ruladă cu frișcă și nuci [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină