Roxana Blenche a dezvăluit rețeta unei rulade perfecte pentru vară, cu mascarpone, zmeură și busuioc.
Roxana Blenche vine de fiecare dată în ajutorul iubitorilor de bucătărie cu rețete inedite pe care să le încercați chiar la voi acasă, fără să vă folosiți de foarte multe ingrediente. De această data a dezvăluit cum realizează o ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, care pur și simplu strigă a vară și este perfectă pentru acest sezon în care fructele sunt proaspete.
Ingrediente aluat:
- 3 ouă
- 2 foi gelatină
- 150 grame făină
- 7 linguri zahăr
- sare
Ingrediente cremă:
- 500 grame mascarpone
- 150 grame zahăr
- 100 grame frișcă lichidă
- Ingrediente sirop:
- 100 grame zahăr
- 200 ml apă
Ingrediente dulceață zmeură:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 200 grame zmeură
- 100 grame zahăr
- 5 grame busuioc
- Zmeură proaspără și busuioc proaspăt pentru decor
Cum realizează Roxana Blenche aluatul pentru ruladă
Roxana Blenche a început prin a dezvălui cum realizează aluatul pentru ruladă, dar începe cu dulceața între timp și lasă pe foc 200 grame de zmeură și 100 grame de zahăr până când obține o dulceață.
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru ruladă
Crema este una delicioasă, iar pentru ea avem nevoie de mascarpone și zahăr, amestecate foarte bine, iar separat este adăugată frișca lichidă rece pe care o bate cu ajutorul mixerului. După ce a ajuns la consistența de care avem nevoie, incorporează frișca în crema de mascarpone, iar tot ce ne rămâne de făcut este să facem rulada. Însiropează blaturile foarte bine înainte, iar pentru decor se folosește de zmeură proaspătă și busuioc. “Între timp ne apucăm și de cremă. Avem nevoie de 500 g de mascarpone, 150 g de zahăr și batem totul foarte bine. Într-un vas separat punem 100 ml de frișcă lichidă rece pe care o batem cu ajutorul mixerului. După ce am bătut frișca, încorporăm frișca în cremă de mascarpone cu zahăr. Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit! Scoatem blatul afară din formă cu ajutorul unui cuțit, rulăm blatul în hârtie de copt precum o ruladă și îl lăsăm să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, desfacem ușor fără să se rupă și începem să-l însiropăm. Am făcut un sirop din apă cu zahăr, 100 grame de zahăr, 200 ml de apă. Între timp avem și dulceață de zmeură cu busuioc, ungem blatul foarte bine și punem și crema de mascarpone cu frișcă. Întindem pe toată suprafața, adăugăm și bucăți de zmeură proaspete. Rulăm, ai facem niște modele deasupra pe ruladă, punem cu ajutorul poșului, dăugăm zmeură, busuioc, presărăm zahăr pudră, iar rulada noastră este gata.”, a mai spus Roxana Blenche.