Rulada cu mușchi de porc umplut cu ciuperci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu mușchi de porc umplut cu ciuperci.
Rețetă de Ruladă cu mușchi de porc umplut cu ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tartă cu cremă de frișcă și căpșune proaspete. Alege să îi surprinzi pe cei dragi!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Tort Fraisier cu căpșune. Îți va aduce aminte de vară!
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
- 1 bucata de pulpa de porc
- sare
- piper negru măcinat
- boia de ardei
- 4 linguri de ulei
Umplutura
- 350 g ciuperci
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 80 g unt
- sare
- piper negru măcinat
- 50 ml vin dulce sau cognac
- Biscuiți sărați simpli sau 3 linguri de crutoane
- Pătrunjel tocat
- 80 g cașcaval ras
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru început, am pus bucata de carne pe un tocător, apoi am împărțit grosimea cărnii în trei straturi și am început să o tai din aproape în aproape. In continuare, am împărțit din nou grosimea rămasă în două straturi și am repetat procesul, începând de la dreapta spre stânga. Pentru a face carnea mai fragedă, o înțepăm cu o unealtă specială. Acum, am condimentat bine carnea pe ambele părți, adăugând sare, piper negru măcinat și boia dulce în exces. Am lăsat carnea pe masă deoparte, până când am făcut umplutura.
- Am curățat ciupercile și le-am tăiat în bucăți. Am tocat, de asemenea, cățeii de usturoi și ceapa. Am încins uleiul într-o tigaie și am topit câteva bucăți de unt. Am călit ceapa într-o tigaie, am adăugat cățeii de usturoi feliat și ciupercile. Am amestecat conținutul tigăii cu o spatulă, la foc mediu spre mare. Am adăugat apoi vinul dulce direct în tigaie și am mărit flacăra când au început să sfârâie. În cele din urmă, am amestecat ciupercile cu sare și piper negru măcinat și am stins focul.
- Am tocat câteva fire de pătrunjel și am rupt câțiva biscuiți sărați. Am amestecat ciupercile din tigaie cu biscuiții și verdeața, după ce a fost gata și umplutura. Am tăiat din nou bucata de carne și am pus umplutura pe ea. Am folosit o hârtie de copt pentru a mă ajută la rulat. Puteți lucra direct în tava în care o gătiți. Am adăugat și puțin cașcaval ras peste ciuperci. Se va topi și va lega acoperirea. Am format rulada cu hârtia de copt.
- În continuare, am avut nevoie de o bucată de sfoară, pentru ruladă. Am uns rulada cu mult ulei și apoi am adăugat sare, piper negru măcinat și boia de ardei. O punem așa la copt cat să aibă timp suficient să se rumenească în cuptor. Am acoperit rulada cu folie de aluminiu și am turnat două căni de apă în tavă. Am încins cuptorul la 180 de grade Celsius, timp de o oră. Adăugați o jumătate de ceașcă de apă dacă scade prea mult. Am scos folia de aluminiu în ultimele 10 minute de coacere și am ridicat temperatura la 200 de grade Celsius.
- După acest interval de timp, am scos rulada din cuptor și am acoperit-o din nou cu folie de aluminiu, iar rețeta de astăzi este gata de servit.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.