Vrei sa mananci ceva gustos la micul dejun? Prepara aceasta reteta de rulada cu salam si omleta.
Ingrediente: 500 g aluat de patiserie, 5 oua, 100 g salam, 35 g praz, 1 ardei iute rosu, 100 g cascaval ras, sare, piper
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina astfel incat sa ai un patrat de 0.5 cm grosime. Taie aluatul de patiserie cu un cutit subtire in triunghiuri.
Asigura-te ca triunghiurile sunt mai late in partea de jos. Asaza triunghiurile intr-o tava captusita cu hartie de copt unul peste altul astfel incat sa formezi o stea. Daca iti ramane aluat de patiserie, foloseste-l pentru a umple gaura din centrul stelei. Prepara o omleta din 5 oua. Adauga sare si piper. Gateste omleta insa nu prea mult, deoarece aceasta se va coace si in cuptor si sa nu devina prea uscata.
Adauga cascaval ras, ardei iute rosu proaspat si praz taiati in bucati.
Se umple aluatul cu salam taiat felii subtiri, peste care se adauga omleta cu cascaval si legume si inca un strat de salam. Impatureste marginile peste umplutura si preseaza-le in mijloc. Gaura din mijloc poate fi umpluta cu omleta ramasa, salam sau legume. La final presara cascaval ras si introdu preparatul la cuptor la 200 grade.
Se coace pana cand cascavalul este rumenit. Scoate din cuptor preparatul si lasa-l sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a-l taia si servi. Pofta buna!
Sursa
Ingrediente: 500 g aluat de patiserie, 5 oua, 100 g salam, 35 g praz, 1 ardei iute rosu, 100 g cascaval ras, sare, piper
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina astfel incat sa ai un patrat de 0.5
cm grosime. Taie aluatul de patiserie cu un cutit subtire in triunghiuri. Asigura-te ca triunghiurile sunt mai late in partea de jos. Asaza triunghiurile intr-o tava captusita cu hartie de copt unul peste altul astfel incat sa formezi o stea. Daca iti ramane aluat de patiserie, foloseste-l pentru a umple gaura din centrul stelei. Prepara o omleta din 5 oua. Adauga sare si piper. Gateste omleta insa nu prea mult, deoarece aceasta se va coace si in cuptor si sa nu devina prea uscata.
Adauga cascaval ras, ardei iute rosu proaspat si praz taiati in bucati.
Se umple aluatul cu salam taiat felii subtiri, peste care se adauga omleta cu cascaval si legume si inca un strat de salam. Impatureste marginile peste umplutura si preseaza-le in mijloc. Gaura din mijloc poate fi umpluta cu omleta ramasa, salam sau legume. La final presara cascaval ras si introdu preparatul la cuptor la 200 grade.
Se coace pana cand cascavalul este rumenit. Scoate din cuptor preparatul si lasa-l sa se raceasca pentru cateva minute inainte de a-l taia si servi. Pofta buna!
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro