Ruladă cu vișine. Te pot ajuta și cei mici în pregătirea ei!

retete de gustare

Ruladă cu vișine

Rulada cu vișine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ruladă cu vișine.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Ruladă cu vișine, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Ruladă cu vișine 

Rețeta delicioasă de Ruladă cu vișine, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ruladă cu vișine este de 30 de minute 

Citește și: Rețetă de wrap cu pui și avocado. Carmen Fit a dezvăluit secretul ei pentru pregătirea delicioasei lipii!

rulada cu visine
Ruladă cu vișine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Shakshuka. O nouă idee pentru micul dejun!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră 

Rețeta de Ruladă cu vișine este pentru 4 persoane 

retete pentru desert
Ruladă cu vișine[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Ruladă cu vișine 

Ingrediente pentru blat 

  • 6 ouă, la temperatura camerei 
  • 6 linguri de zahăr granulat 
  • 6 linguri de ulei 
  • 6 linguri de făină 

ingrediente pentru cremă 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 500 g de vișine congelate 
  • 600 ml de smântână pentru frișcă 
  • zahăr, după gust 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

placinta cu visine
Ruladă cu vișine[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - Ruladă cu vișine 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de ruladă cu vișine, este să începem prin a prepara blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom începe să batem cu ajutorul mixerului, albușurile spumă, alături de zahărul granulat.
    Amestecăm până în momentul în care observăm că zahărul s-a topit cât mai mult cu putință și s-a încorporat în albușuri. Abia apoi, rând pe rând vom încorpora și gălbenușurile, însă de această dată cu o spatulă, cu mișcări lente, urmând ca după ce am încorporat gălbenușurile, să adăugăm și uleiul, pentru ca la final să cernem și făina, treptat, timp în care continuăm să amestecăm astfel încât să și încorporăm toate ingredientele adăugate. 
  2. Într-o tavă dreptunghiulară de cuptor, așezăm hârtie de copt, ulterior turnăm și blatul nostru delicios de ruladă, și introducem tava la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 °C, pentru aproximativ 15 minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom lăsa să se răcească blatul, iar apoi vom scoate hârtia de copt, adică rulada din tavă. 
  3. Acum a venit momentul să ne ocupăm și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite pe care o vom pune pe aragaz la foc mic, și în care vom adăuga, pentru început, vișinele congelate, alături de lingurile de zahăr granulat, și amestecăm continuu în oală cu ajutorul unei spatule, până când observăm că întreaga compoziție se îngroașă. Abia apoi vom lăsa la răcit deoparte, crema noastră delicioasă. 
  4. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom bate smântâna pentru frișcă spumă, cu ajutorul mixerului, alături de zahărul granulat. Odată încorporate aceste 2 ingrediente, urmează să adăugăm peste și dulceața de zmeură pe care am preparat-o, să amestecăm bine de tot astfel încât să obținem o cremă de o nuanță roz deschis, iar ulterior bolul se va pune în frigider până în momentul în care se răcește complet blatul. 
  5. Acum a venit momentul să asamblăm și desertul nostru delicios. Așadar, așezăm blatul nostru pe un tocător dreptunghiular, iar ulterior adăugăm peste blat un strat generos de cremă, iar la unul dintre capete adăugăm și câteva linguri de dulceață, de la un capăt la altul, dar și fructe proaspete, în funcție de preferințe. Începem să rulăm cu grijă desertul nostru, iar odată ce am cuplat și capetele exterioare, vom pune desertul în frigider timp de aproximativ o oră, însă nu înainte de a unge și exteriorul ruladei cu cremă și alt decorat dacă dorim. 
  6. După acest interval de timp în care rulada noastră cu vișine a stat la frigider, o vom scoate, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Ruladă cu vișine[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Brioșe cu frișcă. Gustă și tu textura pufoasă a acestor brioșe!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies