Ruladă cu zmeură. Dulce și pufoasă, în același timp!

retete de gustare

Ruladă cu zmeură

Rulada cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu zmeură.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă cu zmeură, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Ruladă cu zmeură

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Bunica Emilia, sfaturi pentru a pregăti macroul marinat! Cum prepară marinada, astfel încât să facă economie: „Dacă îl cumpărați de la magazinele de specialitate, costă destul de mult.”

rulada
Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta Gabrielei Cristea de salam de biscuiți cu ciocolată! Un preparat simplu de făcut și delicios de mâncat: „Este un deliciu. Este mai bună decât rețeta clasică.”

Timp de preparare – o ora

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

retete de prajituri de casa
Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 150 g de zahăr
  • 150 g de făină
  • Sare

ingrediente pentru cremă

  • 800 ml de lapte
  • 7 linguri de zahăr pudră
  • un pliculeț de zahăr vanilat
  • 4 gălbenușuri de ou+ 2 albușuri de ou
  • 100 g de făină
  • 250 g de zmeură

retete pentru desert
Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru decor

Citește și: Robi de la ''Casa Iubirii'', imagini inedite alături de ''iubirile'' din viața lui: "Te iubesc!" Despre cine este vorba - kanald.ro

Citește și: Nuntă transformată într-o baie de sânge. Trei bărbați înarmați au deschis focul asupra invitaților- stirilekanald.ro

  • zahăr pudră
  • zmeură proaspătă
  • ciocolată topită

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

rulada cu zmeura
Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate gălbenușurile de ou, separându-le de albușuri, dar și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine până când vom obține una amestec mai deschis la culoare. Abia atunci știm că este momentul să adăugăm și făina, însă treptat, timp în care vom continua să amestecăm de această dată cu un tel, iar la final și cu un mixer pentru ca toate ingredientele să fie omogenizate așa cum ne dorim.

Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]

  • In bolul în care am adăugat albușurile de ou, adăugăm și un praf de sare, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură spumoasă, care nu se desprinde de bun.
  • La final, aceste 2 amestecuri se vor combina împreună se vor amesteca inițial cu o spatulă pentru a se combina uniform, iar la final și cu mixerul pentru a obține aluatul pentru rulada noastră.
  • Acum vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior aluatul pe care l-am preparat pentru ruladă îl vom turna în această tavă și îl vom nivela cu ajutorul unei spatule astfel încât să ajungă pe toată suprafața sa în mod cât se poate de egal. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 15 minute sau până când observăm că aluatul este gata. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom transfera blatul de ruladă pe o hârtie de copt 9 și eu vom rula cu grijă.
  • Intre timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de o altă dimensiuni potrivite în care vom adăuga laptele și zahărul vanilat și amestecând din când în când vom lăsa să ajungă la punctul de fierbere. Separat vom amesteca gălbenușurile de ou cu zahărul, iar ulterior și cu ouăle întregi și mixăm până când vom obține o cremă care se albește. Abia atunci vom adăuga și făina treptat, pentru a se încorpora în ingredientele noastre, iar la final adăugăm și laptele clocotit, din oală. Amestecăm ingredientele timp de ceva vreme, iar apoi transferăm totul în oală și repunem pe foc pentru a obține o cremă mai groasă, timp în care amestecăm continuu. Apoi se lasă la răcit.

Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]

  • Acum că avem atât blatul pentru rulada noastră, cât și crema, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Începem prin a desface rulada pe care am rulat o mai devreme, cu o lingură așezăm crema noastră obținută și o întindem uniform, din loc în loc așezăm și câteva bucățele de zmeură proaspătă, iar ulterior începem să rulăm din nou blatul nostru pentru a obține rulada, pe care o vom pune la frigider până a 2-a zi.
  • In ceea ce privește glazura de ciocolată, aceasta se poate adăuga pe ruladă în ziua în care este făcută sau a 2-a zi, o topim, și trecem ușor peste rulada noastră astfel încât să se formeze acea glazură. Putem presăra deasupra și puțin zahăr pudră însă acest pas este opțional. Imediat apoi rulada se poate servi. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Ruladă cu zmeură[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Bunica Emilia, sfaturi pentru a pregăti macroul marinat! Cum prepară marinada, astfel încât să facă economie? „Dacă îl cumpărați de la magazinele de specialitate, costă destul de mult.”

A arătat TOT! Loredana Groza, în cea mai SCURTĂ fustă purtată vreodată. A încins imaginația fanilor: ”Diva României”

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Cum a gestionat Antonia un moment inedit pe scenă? Răspunsul artistei a cucerit publicul

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies