Rulada cu zmeură se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă cu zmeură.
Rețetă de Ruladă cu zmeură
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare – o ora
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 5 ouă
- 150 g de zahăr
- 150 g de făină
- Sare
ingrediente pentru cremă
- 800 ml de lapte
- 7 linguri de zahăr pudră
- un pliculeț de zahăr vanilat
- 4 gălbenușuri de ou+ 2 albușuri de ou
- 100 g de făină
- 250 g de zmeură
ingrediente pentru decor
- zahăr pudră
- zmeură proaspătă
- ciocolată topită
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate gălbenușurile de ou, separându-le de albușuri, dar și zahărul, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine până când vom obține una amestec mai deschis la culoare. Abia atunci știm că este momentul să adăugăm și făina, însă treptat, timp în care vom continua să amestecăm de această dată cu un tel, iar la final și cu un mixer pentru ca toate ingredientele să fie omogenizate așa cum ne dorim.
- In bolul în care am adăugat albușurile de ou, adăugăm și un praf de sare, ingrediente pe care le vom amesteca foarte bine cu ajutorul unui mixer până când vom obține o textură spumoasă, care nu se desprinde de bun.
- La final, aceste 2 amestecuri se vor combina împreună se vor amesteca inițial cu o spatulă pentru a se combina uniform, iar la final și cu mixerul pentru a obține aluatul pentru rulada noastră.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior aluatul pe care l-am preparat pentru ruladă îl vom turna în această tavă și îl vom nivela cu ajutorul unei spatule astfel încât să ajungă pe toată suprafața sa în mod cât se poate de egal. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 15 minute sau până când observăm că aluatul este gata. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, vom transfera blatul de ruladă pe o hârtie de copt 9 și eu vom rula cu grijă.
- Intre timp ne vom ocupa și de prepararea cremei. Așadar, vom avea nevoie de o altă dimensiuni potrivite în care vom adăuga laptele și zahărul vanilat și amestecând din când în când vom lăsa să ajungă la punctul de fierbere. Separat vom amesteca gălbenușurile de ou cu zahărul, iar ulterior și cu ouăle întregi și mixăm până când vom obține o cremă care se albește. Abia atunci vom adăuga și făina treptat, pentru a se încorpora în ingredientele noastre, iar la final adăugăm și laptele clocotit, din oală. Amestecăm ingredientele timp de ceva vreme, iar apoi transferăm totul în oală și repunem pe foc pentru a obține o cremă mai groasă, timp în care amestecăm continuu. Apoi se lasă la răcit.
- Acum că avem atât blatul pentru rulada noastră, cât și crema, ne putem ocupa de asamblarea desertului. Începem prin a desface rulada pe care am rulat o mai devreme, cu o lingură așezăm crema noastră obținută și o întindem uniform, din loc în loc așezăm și câteva bucățele de zmeură proaspătă, iar ulterior începem să rulăm din nou blatul nostru pentru a obține rulada, pe care o vom pune la frigider până a 2-a zi.
- In ceea ce privește glazura de ciocolată, aceasta se poate adăuga pe ruladă în ziua în care este făcută sau a 2-a zi, o topim, și trecem ușor peste rulada noastră astfel încât să se formeze acea glazură. Putem presăra deasupra și puțin zahăr pudră însă acest pas este opțional. Imediat apoi rulada se poate servi. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.