Rulada de bezea cu căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă de bezea cu căpșune.
Rețetă de Ruladă de bezea cu căpșune
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Supă cremă de usturoi. O adevărată delicatesă!
Citește și: Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!
Timp de preparare - o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru rulada de bezea
- 6 albușuri de ou
- sare
- 300 g zahăr pudră
- amidon de porumb
- fulgi de migdale
Ingrediente pentru cremă
- 350 ml smântână lichidă pentru frișcă
- zahăr granulat
- O esență de vanilie
- 200 g căpșune
Ingrediente pentru decor
- căpșune
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul rând, avem nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. În primul rând, vom adăuga 6 albușuri de ou și un praf de sare. Apoi, vom amesteca totul cu un mixer până vom obține o cremă albă și spumoasă. Apoi, vom adăuga treptat 300 de grame de zahăr pudră în timp ce amestecăm cu o lingură. Apoi mixăm timp de aproximativ cinci minute, până când obținem un amestec strălucitor și cu consistență mai groasă. Deci, vom ști când să punem o lingură de amidon de porumb.
- Vom preîncălzi cuptorul la o temperatură de 150 de grade Celsius în acest timp.
- Compoziția se pune într-o pungă sau într-un poș, iar apoi vom întinde bezeaua de la un capăt la altul pe o tavă, până când straturile lungi de bezea vor acoperi toată tava. Se pot adăuga fulgi de migdale dacă doriți înainte de a se pune la cuptor. Introducem tava în cuptor timp de aproximativ patruzeci și cinci de minute. Cu toate acestea, îl vom reduce la o temperatură de 130 de grade Celsius.
- Atunci când timpul a trecut, vom scoate tava din cuptor și o vom acoperi cu hârtie de copt și un prosop. Întoarcem tava și o lăsăm deoparte, astfel încât să rămână bezea pe blatul de ruladă. Îndepărtam cu atenție hârtia de copt și o lăsăm să se răcească complet.
- Între timp, vom face și crema noastră delicioasă. În consecință, într-un bol mai mare, vom adăuga 350 de mililitri de smântână lichidă pentru frișcă, o lingură de zahăr granulat, o esență de vanilie și vom folosi un mixer pentru an amesteca toate ingredientele până vom obține o frișcă delicioasă.
- Vom întinde frișca pe bezeaua care deja s-a răcit cu ajutorul unei spatule. Atenție însă! Puțină mai este necesară și pentru decor. După ce am amestecat bine frișca, vom adăuga 200 de grame de căpșune tăiate mărunt. Apoi, vom începe să rulăm rulada cu ajutorul hârtiei de copt pe care am pus-o sub ruladă. Încercăm să mergem cât mai departe posibil.
- Rulada de bezea poate fi decorată cu frișca pe care am păstrat-o anterior și câteva bucățele de căpșune sau alte fructe după preferințe. Este gata!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.