Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. „Nu e greu de făcut și este extraordinar de bună”

Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. „Nu e greu de făcut și este extraordinar de bună”
Ruladă de bezea cu cremă de mascarpone și fructe de pădure, rețeta pregătită de Gabriela Cristea. „Nu e greu de făcut și este extraordinar de bună”

Gabriela Cristea a dezvăluit cum pregătește rulada cu foi de bezea.

Vedeta TV este mereu activă în mediul online, iar aceasta reușește să pregătească rețete delicioase pentru întreaga familie, pe care le împarte cu toți cei din mediul online.

Ingrediente foaie de bezea:

  • 3 albușuri
  • 80 g zahăr tos
  • 60 g zahăr pudră
  • O linguriță oțet
  • Un praf de sare
  • Fulgi de migdale

Ingrediente cremă pentru ruladă:

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

  • 250 g mascarpone
  • 200 g frișcă
  • Esență vanilie
  • 2 linguri zahăr pudră
  • Mure
  • Zmeură
  • Afine

Prezentatoarea TV începe prin a face foaia de bezea, din doar câteva ingrediente, astfel că a explicat cât de ușor este de realizat și cât trebuie să stea la

cuptor.  „Vreau să facem ceva cu totul și cu totul deosebit. Ruladă cu cremă de mascarpone și fructe de pădure. Mi-a rămas de la gogoși trei albușuri și am zis ce să fac cu ele. Am calculat pentru cele trei albușuri pe care le am eu cantitățile. Îmi trebuie 80 g de zahăr tos, 60 g de zahăr pudră, o linguriță de oțet, un praf de sare, 18 g de amidon și avem acești fulgi de migdale.
În bolul mixerului punem albușurile de ou și praful de sare și începem să batem albușurile până când devin spumă. Apoi adăugăm oțetul, iar treptat și zahărul tos și batem până când se topește tot zahărul. Așa arată bezeaua mea și voi pune acum zahărul pudră și amidonul peste. Incorporez de data asta cu o spatulă, nu foarte mult, să nu se lase bezeaua. Vom turna foaia de ruladă în tavă.
Punem și sub foaie foarte puțină cremă, pentru a ține. Aceasta este cea mai grea operațiune dintre toate, pentru că trebuie să întindem bezeaua într-un strat cât mai uniform. Deasupra presărăm niște fulgi de migdale. Arată foarte bine ca decor. Se poate și fără. Fulgii aceștia se vor prăji și vor da o notă de crocant. Am pus deja să se încingă cuptorul la 180 de grade, cu ventilație și băgăm la cuptor pentru vreo 25 de minute.”,
a spus Gabriela Cristea.

Cum pregătește Gabriela Cristea crema pentru rulada cu foaie de bezea

Citește și: Gabriela Cristea a pregătit cele mai pufoase gogoși! Care să fie secretul folosit de aceasta? "Nu mai fierbinte, pentru că ați putea opări drojdia!"

Citește și: Ce platouri gustoase de sandvișuri a pregătit Gabriela Cristea? Care sunt ingredientele principale: "Mie îmi plac mult de tot sandvișurile cu croissant și am văzut că sunt extrem de apreciate!"

Citește și: Primele imagini de la înmormântarea Andreei Cuciuc! Peste o sută de persoane s-au adunat să-i aducă un ultim omagiu- kanald.ro

Citește și: Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare- stirilekanald.ro

Cât timp foaia de bezea este la cuptor, aceasta pregătește crema din mascarpone, esență de vanilie și frișcă, amestecă totul, iar după ce a scos foaia, întinde crema și adaugă un strat generos de fructe, după care rulează.  „Între timp spălăm fructele de pădure. Eu am ales zmeură cu mure și afine. Le spălăm, apoi trebuie să stea la scurs pentru a nu avea apă deloc. Fructe puneți cam câte considerați de cuviință.

Mie îmi place să pun câteva fructe. Cam așa arată foaia de copt după 25 de minute. O dăm deoparte. Presărăm o foaie cu zahăr pudră peste tot ca să nu se lipească foaia de bezea, punem una peste alta, iar cea mai mare operațiune este să desfacem foaia de copt de pe bezea, mai ales că stratul a fost destul de subțire. Punem în bolul de bătut 250 g de mascarpone și 200 g de frișcă. Avem și o esență de vanilie și mai pun și două linguri zdravene de zahăr pudră. Amestecăm totul și crema e gata. Întindem crema cât mai uniform cu răbdare. Am spălat fructele și încep să le pun cât mai uniform, să fie fructe peste tot, iar acum începem să rulăm cât mai strâns, ca să iasă o ruladă bună. Ce frumoasă este! La sfârșit, după ce am rulat bine, punem într-o tavă. La final mai punem și zahăr pudră și cam asta este. Ar putea fi o rețetă foarte bună pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Nu e greu de făcut și este extraordinar de bună.”, a mai adăugat vedeta TV.  



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum îl apără Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai cu părerea și să spui că Tavi nu știe să cânte?”

Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”

Înmormântarea lui Silviu Prigoană nu a avut loc? Gabriela Lucuțar aruncă bomba, la scurt timp după ce fiii afaceristului au confirmat că acesta a fost condus pe ultimul drum: "Mi-ar plăcea ca Honorius să iasă public și să spună, chiar sunt pusă într-o sit

Polul Nord Magnetic al Pământului se îndreaptă într-un mod nemaivăzut de oamenii de știință spre Rusia. Ce impact ar putea avea asupra vieții noastre cotidiene

Ne așteaptă un fenomen astronomic impresionant! Ce se întâmplă în luna noiembrie?

Mama Geta, prima reacție după ce Culiță Sterp și Daniela s-au căsătorit în secret. Cele două familii nu ar fi luat parte la marele eveniment

Cine e, de fapt, polițistul spânzurat în Valea Nucarilor: Era îmbrăcat în haine civile, nu în uniformă


Cookies