Rulada de Craciun cu frisca, fara coacere, gata in 10 minute

Rulada de Craciun cu frisca, fara coacere, gata in 10 minute
Rulada de Craciun cu frisca, fara coacere, gata in 10 minute

Se face in zece minute si este absolut delicioasa! Trebuie sa incerci aceasta reteta inedita de rulada cu frisca.

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, dupa care, intr-un recipient adecvat se bat usor albusurile cu o furculita cu zahar, rom si vanilie. Nu este nevoie sa le bateti prea mult, doar pana cand acestea sunt spuma. Se amesteca nuci, cacao si pesmet. Se pune peste albusurile de ou si se amesteca bine cu o lingura.

Intindeti amestecul de nuci pe hartie de copt sau pe o folie de plastic. Se formeaza un dreptunghi subtire, ajutandu-va de degetele ude de apa.

Pentru umplutura, intr-un bol inalt se bat galbenusurile cu zahar pana ajungeti la o crema mai groasa. Separat, bateti spuma cu untul. Amestecati usor galbenusurile de ou cu ulei, se „condimenteaza” cu vanilie si nuca de cocos si se amesteca bine. Daca sunteti ingrijorata de gustul galbenusurilor de ou crude, se pot rupe intr-o baie de apa si se echilibreaza cu zahar.

Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt.
Rulouri cu frisca, fara coacere

Intindeti crema de unt peste crusta de nuca si se freaca uniform. Aici si acolo se pun cirese sau altceva la alegerea dvs. Rulati totul pe hartie. Strangeti capetele si se depoziteaza in frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Inainte de servire se scoate rola de hartie si garnisiti cu frisca. Sunt delicioase si cu smantana dupa doriti. Pofta buna!

Sursa: zumi.md



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Prajitura "Craciunita" - un desert delicios pentru masa de Craciun

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies