Rulada de dovleac cu cremă de brânză reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză este de 40 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – o oră
Rețeta de Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză este pentru 4 persoane
Citește și: 3 idei de mic dejun plin de energie
Ingrediente – Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză
Pentru ruladă:
- 3 ouă mari
- 1 cană de zahăr granulat
- O cană de piure de dovleac
- 1 linguriță de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
- O jumătate de cană de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de scorțișoară
- O jumătate de linguriță de sare
Pentru umplutura de cremă de brânză:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 1 pachet de cremă de brânză, la temperatura camerei
- Un sfert de cană de unt, la temperatura camerei
- 1 cană de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
Pentru decorare:
- Zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Ruladă de dovleac cu umplutură de cremă de brânză
Pasul 1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt.
Pasul 2. Pentru blatul de dovleac, într-un bol mare, bate 3 ouă mari cu mixerul la viteză medie până când devin spumoase. Adaugă o cană de zahăr și continuă să mixezi până când compoziția devine groasă și palidă.
Pasul 3. Adaugă o cană de piure de dovleac și o linguriță de zeamă de lămâie, proaspăt stoarsă în compoziția de ou și amestecă până se încorporează bine.
Pasul 4. Într-un alt bol, amestecă o jumătate de cană de făină, o linguriță de praf de copt, o linguriță de scorțișoară și o jumătate de linguriță de sare.
Adaugă amestecul de făină la compoziția de ou și amestecă până se încorporează bine.Pasul 5. Toarnă compoziția în tava de copt pregătită și nivelează suprafața. Coace pentru 15-20 de minute sau până când blatul este ferm și auriu maroniu.
Pasul 6. Scoate blatul din cuptor și răstoarnă-l pe o hârtie de copt acoperită cu zahăr pudră. Îndepărtează hârtia de copt de pe partea de sus a blatului de copt.
Pasul 7. Folosind hârtia de copt, rulează blatul începând de la unul dintre capete. Lasă-l să se răcească complet.
Pasul 8. Pentru a pregăti umplutura de cremă de brânză, bate un pachet de cremă de brânză, la temperatura camerei și un sfert de cană de unt, la temperatura camerei, la viteză medie până când devin pufoase și cremoase. Adaugă o cană de zahăr pudră și o linguriță de extract de vanilie și continuă să mixezi până când compoziția devine omogenă.
Pasul 9. Desfacem cu atenție blatul răcit și întindem umplutură de cremă de brânză pe toată suprafața.
Pasul 10. Rulăm din nou blatul și îl punem pe o farfurie de servire. Presărăm zahăr pudră deasupra și punem rulada de dovleac în frigider.
Rulada de dovleac cu umplutură de cremă de brânză este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Când să folosești pudra proteică. 3 rețete de shake-uri pline de proteine