De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit câteva secrete pentru un preparat deosebit de gustos, pentru Crăciunul în familie, ruladă de porc, cu pui.
Aceasta împărtășește nenumărate rețete culinare și nu numai, pe rețelele de socializare, în special pe TikTok . Cu alte cuvinte, de această dată, în cursul zilei de ieri, Roxana Blenche a dezvăluit și cum pregătește o ruladă care conține atât carne de porc, cât și carne de pui, perfectă pentru masa de Crăciun, alături de
Ruladă de porc, cu pui, preparată de Roxana Blenche
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- File de porc
- 4 cârnați
- Sare
- Piper
- Boia
- 700 g piept de pui
- 2 albușuri de ou
- 150 g smântână lichidă
- O legătură de pătrunjel
- Ulei de floarea-soarelui
- Măsline umplute cu castravete murat
- 2 căni și jumătate de apă
Citește și: Cine sunt și cu ce se ocupă cei doi copii ai lui Mircea Diaconu, Ana și Victor- stirilekanald.ro
Mod de preparare
- “Am luat un file de porc și îl desfacem. L-am luat suficient de mare și continuați cu cuțitul (n.r. să îl despicați), după care îl bateți puțin cu ciocanul.
- Am luat 4 fire de cârnați și le-am fiert 3-4 minute.
- Carnea de porc am condimentat-o cu sare, piper și boia.
- După care, am luat o caserola de piept de pui, undeva la 700 de grame de piept de pui (n.r. tăiate în bucăți potrivite). Am luat și 2 albușuri de ou și le-am pus într-un blender (n.r. cu bucățile de pui) cu 150 de grame de smântână lichidă, sare, piper, boia și o legătură de pătrunjel, să spunem. Aceasta se numește “farsă”, în bucătărie, adică lipește. Am blendat-o foarte bine, pasta, deci nu trebuie tocată, ea trebuie blendată. După care o întindem pe carnea de porc.
- Punem folie de aluminiu, o ungem cu ulei de floarea- soarelui. Dacă nu aveți folie de aluminiu, puneți hârtie de copt umezită.
- Întindem foarte bine “farsa” de pui, după care punem cârnatul fiert și am adăugat măsline umplute cu castravete murat. După care, am pus din nou cele două bucăți de cârnat fiert și am început să închid rulada foarte bine. Deci trebuie să o închideți foarte, foarte bine. O strângeți frumos, se închide, după care preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
- Pe ea o așezăm în tava cuptorului cu apa la bază. Eu am pus undeva la 2 căni și jumătate de apă.
- Am mers cu ea în cuptor și am lăsat-o, o oră și 30 de minute, după care am desfăcut-o din folia de aluminiu și am mai lăsat-o 20 de minute la 180 de grade.
- Am lăsat-o să se răcească complet. (…) Este foarte faină și foarte gustoasă.”, a explicat Roxana Blenche, într-un filmuleț postat pe pagina sa de TikTok.