Rulada Pavlova cu afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă Pavlova cu afine.
Rețetă de Ruladă Pavlova cu afine
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Cheesecake cu topping de căpșune. O surpriză colorată și dulce, de 8 Martie!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Plăcintă cu mere. Un gust... mai ceva ca la bunica acasă!
Ingrediente
Ingrediente pentru foaia de bezea
- 6 albușuri de ou
- 300 g de zahăr pudră
- Sare
ingrediente pentru umplutură
- 250 g de crema mascarpone
- 250 g de frișcă
ingrediente pentru decor
- afine
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a prepara foaia de bezea. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga toate albușurile de ou, peste care vom presăra un praf de sare, după gust, iar acestea se vor amesteca cu ajutorul mixerului până când vom obține o textură spumoasă. În continuare, vom adăuga treptat și zahărul pudră, timp în care vom continua să amestecăm cu mixerul până vom obține o bezea foarte fermă care rămâne lipită de pereții vasului.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior peste aceasta vom întinde bezeaua de albușuri, într-un strat subțire și uniform cu ajutorul unei spatule. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C timp de aproximativ 12 minute, iar ulterior vom reduce temperatura la 140°C și vom mai coace preparatul timp de aproximativ 20 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, iar foaia de bezea se va răsturna pe o altă hârtie de copt pe care am presărat zahăr pudră în prealabil, și se lasă la temperatura camerei timp de aproximativ 10 minute.
- In acest timp, ne putem ocupa de umplutură. Așadar, tot ce trebuie să facem este să luăm un bol de dimensiuni mai mari în care să adăugăm frișca, pe care o vom mixa până când vom obține o frișcă fermă. Abia mai apoi vom adăuga peste aceasta și crema de mascarpone. Atenție însă! În cazul în care frișca este neîndulcită, este nevoie să mai adăugați în plus puțin zahăr pudră, după gust sau esență de vanilie.
- Acum că am obținut și crema noastră cu mascarpone și frișcă, vom întinde peste foaia de ruladă din bezea, iar apoi ajutându ne de hârtia de copt care se află dedesubtul acesteia, vom începe să o rulăm, cât mai strâns cu putință și cu mare grijă.
- Desertul se va pune la frigider timp de cel puțin o oră, iar după acest interval de timp se poate decora cu câteva afine proaspete, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.