Rulada "Salam" de post! E cel mai bun desert pe care l-ai mancat!

Rulada
Rulada "Salam" de post! E cel mai bun desert pe care l-ai mancat!

Aceasta reteta este o reinterpretare a celebrului salam de biscuiti, insa mult mai gustos.

 

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,
1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita.
Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.
Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia. Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi.
Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.
Sursa

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.



Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita. Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia.
Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi. Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies