Rusaliile 2023. Ce trebuie să împartă femeile cu ocazia acestei sărbători

rusalii 2023
Rusaliile 2023

Rusaliile au loc, în acest an, pe data de 4 iunie. Însă știați ce trebuie să împartă femeile pe 4 iunie?

Aflați din rândurile următoare când pică sărbătoarea Rusaliilor în acest an. În plus, descoperiți și ce trebuie să împartă femeile pe 4 iunie, dar și o rețetă de colaci pentru împărțit. 

 

Rusaliile 2023 

Rusaliile se află printre cele mai vechi sărbători creştine, alături de sărbătorile Pascale. În acest an, Rusaliile pică pe data de 4 iunie, mai exact, într-o zi de duminică, ca în fiecare an.

În plus, ținând cont de faptul că Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o continuă legătură, se pare că lunea de după duminică Rusaliilor este dedicată proslăvirii Sfintei Treimi, iar astfel, sărbătoarea Rusaliilor ține două zile. 

Conform credinţei populare, Rusaliile ar fi de fapt spiritele celor trecuți în neființă care refuză să se mai întoarcă în viața de apoi,  după ce au părăsit mormintele.

Astfel, aceștia încep să facă rele oamenilor, iar pentru a le îmbuna, oamenii le-au dat și anumite denumiri, printre care se află și: iele sau zâne.  

Se pare că atunci când vine vorba despre proveniența denumirii acestei sărbători, “Rusalii”, aceasta vine din latinescul “rosalia”. Acest cuvânt simbolizează sărbătoarea trandafirilor, iar totodată au legătură și cu fetele împăratului Rusalim. Acestea erau cele despre care se spune că aveau puteri magice şi seduceau oamenii, astfel încât, aceștia urmau să fie pedepsiți dacă nu le respectau. 

rusalii 2023 calendar ortodox
Rusaliile 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rusaliile 2023. De ce trebuie să își pună femeile leuștean, usturoi sau pelin în sân?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Ce trebuie să împartă femeile pe 4 iunie 

În funcție de zona țării, se pare că de Rusalii, femeile sunt cele care trebuie să împartă oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea celor trecuți

în neființă. De asemenea, tot femeile sunt cele care împart și farfurii. 

Rețetă de colaci pentru împărțit 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de colaci pentru împărțit este de o oră 

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră și 30 de minute 

Ingrediente – colaci pentru împărțit 

ingrediente pentru aluat 

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • 800 g de făină 
  • 7 g de drojdie uscată 
  • 100 g de zahăr 
  • 80 ml de ulei 
  • 500 ml de apă călduță 
  • coaja rasă de la o lămâie 
  • coaja rasă de la 1/2 de portocală 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 
  • un praf de sare 

ingrediente pentru sirop 

  • 200 g de zahăr 
  • un pliculeț de zahăr vanilinat 
  • 100 ml de apă 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 10 bucăți, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

traditii de rusalii
Rusaliile 2023[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare - colaci pentru împărțit 

  1. In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem este să începem să preparăm aluatul. Astfel, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amesteca drojdia, în zahărul, dar și apa călduță peste care vom turna treptat și 300 g de făina. Acest amestec se va lăsa de o parte, timp de aproximativ 10 minute iar mai apoi vom adaugă și restul ingredientelor. 
  2. Vom adăuga acum și un praf de sare, și vom începe să amestecăm ingredientele, fie la un aparat special de frământat, fie cu o lingură de lemn. Abia după ce s-au omogenizat aceste ingrediente, vom adăuga și restul de făină, treptat. Aluatul se frământă timp de aproximativ 5 minute cu mâna, apoi se lasă la dospit aproximativ 40 de minute într-un loc călduț 
  3. După acest interval de timp, aluatul îl vom răsturna pe o suprafață plată pe care am poți puțină făină înainte. Aluatul se întinde astfel încât să aibă o grosime de aproximativ un deget, apoi îl împăturim, și tot așa de vreo trei-patru ori, ca la final din aluat să formăm o bilă pe care o acoperim cu o pungă de plastic și îl vom lăsa deoparte timp de aproximativ 10 minute. 
  4. Din această compoziție, vor ieși aproximativ 10 colaci. După acest interval de timp, va împărții aluatul astfel încât să obținem 10 fâșii de aluat virgule de dimensiuni potrivite. Fiecare bucată se rulează în formă de sul, iar apoi se lasă deoparte timp de alte 10 minute sub o pungă. Imediat apoi, fiecare bucată se va rula cu mâna pentru a se alungi iar ulterior legăm capetele ca un nod și îi împletim. Ulterior, colacii se așază într-o tavă dreptunghiulară pe care am așezat hârtie de copt și mai lăsăm să crească pentru încă 10 minute. 
  5. Între timp, preîncălzim cuptorul la 170 °C, pentru ca ulterior să introducem tava cu colacii în cuptor, care se vor coace timp de aproximativ 30 de minute, fiind verificați din când în când. 
  6. În acest timp, vom prepara și siropul nostru, care constă în amestecarea ingredientelor, zahăr vanilinat, zahăr granulat și apă. Ulterior după acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și colaj din tavă, iar apoi după ce s-a mai răcit puțin vom trece prin sirop împreună cu ajutorul unei pensule. Deasupra se poate presăra și nucă măcinată, mac sau susan, iar rețeta este gata. 

rusalii semnificatii
Rusaliile 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rusaliile 2023. Ce le este interzis femeilor să facă pe 4 iunie



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rusaliile 2023. Ce trebuie să pună gospodinele pe masă, în data de 4 iunie

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies