Rutina de îngrijire a pielii în 10 pași: secretul frumuseții coreenelor

Rutina de îngrijire a pielii în 10 pași: secretul frumuseții coreenelor
Rutina de îngrijire a pielii în 10 pași: secretul frumuseții coreenelor

Coreenele sunt renumite pentru tenul lor luminos și strălucitor, dar mai ales pentru faptul că nu își arată niciodată vârsta. E deja un fenomen obișnuit ca o asiatică de 60 de ani să treacă nu drept una de 40, ci chiar de 30 sau, în cazurile cu adevărat spectaculoase, de 20. E normal în aceste condiții ca ritualul de îngrijire a pielii inspirat de coreene să devină noua armă de seducție a femeilor occidentale.

Partea și mai bună este că nu trebuie să le credem pe cuvânt: o simplă incursiune în social media ne va demonstra că miracolele există și că poți arăta superb la orice vârstă. Iată care sunt pașii pe care coreenele ți-i recomandă!

Sfaturi de la cele mai frumoase femei din lume

Ten luminos, proaspăt și mereu tânăr: cu asemenea atuuri, nu e de mirare că asiaticele au devenit centrul preocupărilor noastre.

Deși e adevărat că operațiile estetice sunt ceva comun în Coreea de Sud, ele sunt menite în general să corecteze „defectele” fizice pe care coreenele nu le agreează și mai rar țintesc ridurile sau semnele de îmbătrânire. Explicația constă în faptul că asiaticelor le place să fie mereu naturale, iar intervențiile anti-age amenință acest deziderat.

Am împrumut de la coreene mai întâi BB cream-ul, apoi fondurile de ten de tip cushion și măștile sub formă de șervețel.

Acum este momentul să ne lăsăm cucerite și de ritualul lor de îngrijire a pielii în 10 pași: află în ce constă și cum îl poți simplifica.

Ritualul în 10 pași de dimineață

Descoperă ce fac la primele ore ale dimineții cele mai frumoase femei din lume!

Spală-te cu apă pe față. Coreenele nu obișnuiesc să folosească demachiant în zorii zilei, deoarece consideră că acesta e prea agresiv.

În schimb, apelează la apa pură, care îndepărtează sebumul sau resturile de produs ce s-au strâns peste noapte.

Loțiune tonică. Acest produs de beauty pe care l-am ignorat multă vreme e adorat de asiatice. Ele îl folosesc pentru a închide porii și a accelera absorbția produselor aplicate ulterior.

O loțiune tonică de calitate e absolut obligatorie la casa ta. Chiar dacă vei proceda precum noi și vei simplifica acest proces, nu ai voie să excluzi loțiunea din el.

Alege un produs care să țintească și reînnoirea celulară și nu vei da greș!

Lotiune tonica pentru oxigenare si reinnoire celulara- Anubis New Even Tonifying Lotion 250 ml

Esența. Considerată a fi un hibrid între toner și serum, esența este cheia pentru un aspect tineresc al feței.

Fiolele. Extrem de concentrate, fiolele sunt produse adorate de coreene, care țintesc probleme precum deshidratarea sau îmbătrânirea și reprezintă un boost de energie pentru piele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Serum. Deja intrat și pe piața noastră, serumul conține ingrediente active, care vizează probleme specifice ale tenului, precum ridurile, petele solare, acneea.

Crema de ochi. Mai lejeră, dar la fel de hidratantă precum cea de față, această cremă specială țintește ridurile mai profunde, ce apar mai devreme în jurul ochilor, din cauza subțirimii și a delicateței acestei regiuni.

Crema de față. Hrănitoare, hidratantă, iată produsul fără de care nicio femeie nu se poate descurca.

Crema cu SPF. Coreenele încheie ritualul de dimineață neapărat cu SPF. Ele poartă un coeficient cât mai ridicat (50+), și îl aștern cu religiozitate inclusiv iarna sau dacă petrec timp în casă.

Ritualul în 10 pași de seară

Seara, repetă același ritual în 10 pași: acum preocuparea este să repari daunele care au intervenit în timpul zilei.

Spală-te pe față cu un demachiant pe bază de ulei. Acesta „topește” impuritățile fără a fi însă agresiv cu pielea, un fenomen de care orice coreeană care se respectă se va teme.

Demachiantul pe bază de apă. Ai impresia că tenul tău e curat? Chiar dacă te-ai spălat pe față, folosește și o apă micelară pentru a te asigura că nu mai e nicio impuritate pe pielea ta.

Exfoliantul. Ți-am spus că frumoasele coreene se codesc să își curețe prea dur tenul, așa că nu le vei vedea exfoliindu-l mai des de două ori pe săptămână. Preferă produse cu microparticule și exfolierea mecanică în locul cele chimice.

Toner-ul. Loțiunea tonică închide porii și te pregătește pentru pașii următori.

Esența. Nu putea lipsi nici din ritualul de seară.

Fiolele. Repetă aplicarea de dimineață.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro

Serumul. Vizează aceleași probleme.

Masca-șervețel. Coreenele pur și simplu adoră măștile de față, fiind femei care le aplică chiar de mai multe ori pe zi. Aceste formule sunt mult mai concentrate și vor hidrata tenul așa cum trebuie.

Crema de ochi. Nu uita de cea mai delicată regiune.

Crema de față. Alege o formulă specială pentru noapte, mai bogată în ingrediente hidratante.

Ritualul coreean în 10 pași simplificat pentru tine

Îți dorești să fii la fel de frumoasă și de tânără precum o coreeană, dar știi că nu vei reuși să integrezi atât de multe produse în rutina ta? Am simplificat pentru tine ritualul de frumusețe, care îți va aduce la fel de multe beneficii!

Iată care sunt produsele pe care e musai să le folosești dimineața: apă curată+ loțiune tonică+ serum/fiole+ cremă de ochi +cremă de față care să conțină SPF.

Rutina de îngrijire a serii simplificată poate arăta în felul următor: demachiant pe bază de ulei+ apă micelară+ loțiune tonică+ serum+ cremă de ochi+ cremă de față.

De două ori pe săptămână, exfoliază și aplică o mască.

Coreenele dublează această rutină de îngrijire a pielii cu un regim de viață sănătos și echilibrat. Acestea pun preț pe hidratare, consumând adesea ceaiuri verzi, apă pură și diverse mixuri de plante. Nu uită să țină în poșetă un spray facial pe bază de apă, pe care îl folosesc pe parcursul zilei. De asemenea, coreenele caută să includă numeroase fructe și legume în alimentație și încearcă să excludă carnea. Somnul e la fel de important: aceste femei fac tot posibilul să fie în pat până în ora 10 (intervalul dintre orele 22-02 contribuie cel mai acut la revitalizarea și reconstrucția dermului).

Dacă îți dorești să îmbătrânești la fel de frumos și de grațios precum o coreeană, acestea sunt sfaturile de care să ții cont. Adoptă regimul coreean simplificat (sau pe cel original, dacă îți permiți/ai timp) și ține cont de sfaturile celor mai frumoase femei: efectele se vor vedea rapid!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

6 locuri pe care le poți vizita în Milano

SUPER HOT! Cât de SEXY este iubita lui Cristiano Ronaldo în costum de baie. Georgina Rodriguez arată TOT, fără reţineri!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies