Rutina de îngrijire în timpul sarcinii. Ce ai voie și ce NU

Rutina de îngrijire în timpul sarcinii. Ce ai voie și ce NU
Rutina de îngrijire în timpul sarcinii. Ce ai voie și ce NU

Sarcina vine cu schimbări majore în corpul unei femei, prin urmare este important să ai grijă la produsele de îngrijire pe care le folosești și să renunți la acele substanțe care ar putea avea un impact negativ asupra bebelușului din burtică.

Așa cum probabil ai aflat deja, principalele îngrijorări ale femeilor însărcinate, referitoare la piele, au legătură cu apariția vergeturilor și a petelor pigmentare. Unele studii arată că până la 70% dintre femeile însărcinate se confruntă cu apariția petelor întunecate pe față, problema fiind agravată de expunerea la soare și radiații. În multe dintre cazuri, petele dispar sau se estompează după sarcină. În alte cazuri, modificările rămân permanente.

Iată ce ar trebui să știi despre rutina de îngrijire pe perioada sarcinii și ce produse cosmetice sunt interzise.

Cum îți îngrijești tenul în timpul sarcinii

Când ești însărcinată, hidratarea este crucială pentru o piele sănătoasă. Așadar, ai grijă să îți menții pielea curată, folosind geluri de curățare fără alcool, parabeni sau metale grele care pot pătrunde în organism. Ulterior, aplică o cremă hidratantă potrivită pentru tipul tău de ten. Poți folosi cu încredere ser pentru fata cu acid hialuronic pentru a menține hidratarea pielii.

Evită produsele care conțin retinoizi sau ingrediente exfoliante puternice.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Protejează-ți pielea de razele soarelui

Așa cum scriam mai sus, expunerea la soare agravează hiperpigmentarea în sarcină, prin urmare produsele cu protecție solară ridicată și cremele cu niacinamide îți vor fi cele mai bune prietene pe toată perioada sarcinii.

Inclusiv iarna!

Niacinamide sunt de ajutor în estomparea petelor pigmentare și în uniformizarea tenului. Ele reduc producția de melanină, care este responsabilă de apariția hiperpigmentării.

Ai grijă, însă, la produsele cu SPF pe care le cumperi. Evită formulele de protecție solară care conțin oxybenzone, octinoxate sau avobenzone. Alege produsele care conțin zinc oxide sau titanium dioxide ca ingrediente active. Eventual, întreabă medicul dacă produsul este sigur pentru a fi folosit de femeile însărcinate.

Ce să eviți în rutina de îngrijire a tenului în timpul sarcinii

Evită produsele care conțin retinol și alți derivați din vitamina A pentru că pot avea un impact negativ asupra dezvoltării fătului. Din același motiv, renunță și la peroxidul de benzoil, chiar dacă, de regulă, dă rezultate în tratamentul împotriva acneei.

De asemenea, ar fi indicat să folosești mai rar și în concentrații mici produsele pe bază de acid salicilic.

Evită și produsele cosmetice și de îngrijire care conțin parabeni, pentru că îți pot da peste cap sistemul endocrin.

Perioada sarcinii este momentul ideal să începi să fii mai atentă cu produsele de îngrijire pe care le folosești și, eventual, să îți formezi noi obiceiuri sănătoase.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies