Rutina de seara. 5 lucruri pe care ar trebui să le faceți înainte de somn

rutina de seara
Rutina de seară

Activitățile din timpul serii sunt importante pentru somn. Înainte de culcare este important să ai grijă de ceea ce faci, pentru a avea un somn liniștit. Descoperă în rândurile de mai jos 10 activități pe care să le faci înainte de somn, pentru a te asigura că te bucuri de o atmosferă liniștită.

1. Ordine în casă

Citește și: 11 beneficii uluitoare ale folosirii cremelor de noapte

activitati de seara
Activități de seara[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 10 beneficii uimitoare ale oxigenului facial pentru o piele strălucitoare

Un spațiu dezrodonat nu face decât să te agite și să îți producă o stare de neliniște. Este important ca înainte de a încheia ziua, să existe ordine și curățenie în casă.

În acest mod, te asiguri că dimineața când te vei trezi vei fi întâmpinat de un mediu prietenos. Fie că vorbim de un birou plin de documente, un living plin de jucăriile celor mici, un dressing aglomerat de haine sau un dormitor dezordonat, ia-ți 10 minute pentru a rearanja totul și a avea o casă ordonată, care te va face să te simți mult mai bine.

2. 5 minute de yoga sau stretching

rutina inainte de somn
Rutina înainte de somn[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Majoritatea dintre noi avem zile pline de agitație și tot ce ne dorim este să stăm în pat și să ne relaxăm. Cu toate acestea, există momente când desi stai pe canapea sau în pat, tot te simți încordat și parcă nu poți intra în starea de relaxare complete, necesară pentru un somn odihnitor. De aceea, este recomandat ca înainte de culcare să acorzi măcar 5 minute unui ritual de yoga sau de

stretching. Astfel, te vei putea elibera de orice tensiune acumulată pe timul zilei. Din cauza sedentarismului, multe persoane se simt încordate pe timpul zilei. După ce îți vei întinde mușchii și vei face astfel de exerciții, vei observa că musculatura ta se va relaxa și îți va fi mult mai ușor să adormi.

3. Rutina de îngrijire

ce sa faci inainte de somn
Ce sa faci înainte de somn[Sursa foto: Freepik]

Deși unii oameni aleg să facă duș dimineața, dușul seara are numeroase beneficia.

Nu doar că îți cureți corpul după ce ai fost aglomerat peste zi, ci și te ajută să îți cureți mintea și să te relaxezi. Pentru persoanele care dispun de mai mult timp liber se recomandă chiar o baie fierbinte, cu spumă. După ce ai finalizat dușul sau baia fierbinte, este momentul pentru rutina de îngrijire a pielii și a părului. Aplică produsele tale favorite pentru ten și păr, pentru a te asigura că ai parte de beneficiile acestora, dar și de relaxare.

4. Reflectă și planifică

rutina inainte de culcare
Rutina înainte de culcare[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După ce ai petrecut toată ziua ocupat cu o mulțime de alte activități și treburi, este important să îți eliberezi câteva minute doar pentru tine.

Nu durează decât 2-3 minute să reflectezi asupra a ce s-a întâmplat peste zi, de ce ești mulțumit și ce ai fi vrut să schimbi la tine sau la alte situații. De asemenea, planifică-ți ziua de mâine sau următoarea perioadă de timp și vizualizează cum va arăta viitorul apropiat. În acest mod, vei reuși să fii mai conștient asupra acțiunilor tale și vei putea să dormi mult mai liniștit.

5. Citește

activitati inainte de somn
Activități înainte de somn[Sursa foto: Freepik]

Lectura este foarte importantă în viața oricărui om. Nu doar că te ajută să aflii informații noi, ci și să îți îmbogățești vocabularul. Mai mult, cititul are și un alt mare avantaj: te relaxează. Așadar, evită să te expui la lumina albastră a ecranelor înainte de somn, deoarece îți va fi mai greu să adormi și te va agita. Este recomandat să citești înainte de culcare, însă este esențial să îți alegi cărțile cu atenție. Cărțile de dezvoltare personală sau de educație pot fi lăsate pentru lectura de pe timpul zilei, deoarece este necesară o mai mare atenție atunci când le citești. Pentru înainte de somn alege lecture relaxante, povești frumoase care te ajută să faci din această activitate un proces de relaxare.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

5 filme despre femei puternice. Lasă-te inspirată de poveștile lor!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies