Rutina părului creț. Secretul îngrijirii părului creț pentru onduleuri frumoase și sănătoase!

Rutina părului creț. Secretul îngrijirii părului creț pentru onduleuri frumoase și sănătoase!
Rutina părului creț

Află din rândurile de mai jos care este rutina ideală pentru părul creț!

Sorin Strătulat, hairstylist, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre rutina corectă de îngrijire a părului creț!

Secretul îngrijirii părului creț

Hidratare constantă

Rutina părului creț[Sursa foto: freepik]

Deshidratarea reprezintă una dintre principalele provocări ale părului creț, motiv pentru care este esențială alegerea unor produse de păr bogate în uleiuri, unt de shea și substanțe benefice precum glicerina, pantenolul, proteinele hidrolizate din mătase și ovăz.

“Una dintre cele mai mari probleme are părului creț este deshidratarea. Asta înseamnă că trebuie să căutăm produse care să conțină mai multe uleiuri, mai mult unt de shea, mai multă îngrijire dedicată acestui tip de păr. Alte ingrediente după care să ne uităm sunt glicerina, pantenol, proteine hidrolizate din mătase, din ovăz”, a spus el.

Citește și: Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor

Șamponare blândă

Rutina părului creț[Sursa foto: freepik]

De asemenea, este important modul de spălare al părului creț. Acesta se face prin masarea ușoară a scalpul, evitând excesul de șamponare. Așadar, este nevoie doar de eliminarea uleiurilor și de protejarea fibrei capilare pentru o hidratare corespunzătoare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

“Un alt factor extrem de important este modul în care spălăm părul creț. Dacă la celelalte tipuri de păr mai scăpam cu frecatul părului, aici dacă frecăm părul este petrecere. Rugămintea mea este să masați doar ușor pielea capului și parul foarte lejer, și nu trebuie să șamponăm mai mult decât este cazul. Odată ce m-am asigurat că pielea capului este curată, restul să știți că nu trebuie supraprocesat.

Trebuie doar să eliminați toate uleiurile care protejează fibra capilară și asta o să ducă la o hidratare mai mare”, a mai precizat hairstylist-ul.

Utilizează un pieptene cu dinți largi

Rutina părului creț[Sursa foto: freepik]

Pentru descurcarea părului este nevoie de o mască sau un tratament pentru părul creț, iar ulterior de înlăturarea cu grijă a nodurile folosind degetele pentru a despărți buclele în mod delicat.

Mai apoi, este nevoie de un pieptene cu dinți largi pentru a pieptăna de la vârfuri spre rădăcini.

De asemenea, multe persoane cu păr creț aleg să folosească pieptenele în timpul spălării, astfel că este recomandat să se facă acest lucru cu un produs de lubrifiere aplicat prealabil pe păr. Mai mult decât atât, apa fierbinte în timpul spălării trebuie evitată cu orice preț deoarece elimină mai mult uleiurile naturale ale firului de păr, rezultând o textură aspră și mai frizată după spălare.

“Descurcarea părului creț este o aventură în sine. Aplicați un produs, masca, tratament dedicat părului creț și desfaceți cu degetele ușor buclele. Nu trageți foarte tare, nu insistați foarte tare, întâi cu degetele ușor descurcați bucată cu bucată, și după aceea puteți să interveniți cu un piaptăn cu dinții foarte largi de la vârfuri către rădăcină, pentru a te asigura că îl vei curăța și vei desface foarte bine fibra capilară.

Foarte multe fete cu părul creț nu se piaptănă decât la spălare, și rugămintea mea este să faceți asta cu un produs de lubrifiere înainte aplicat pe păr. Nu te spală cu apă fierbinte deoarece apa fierbinte va scoate și mai mult uleiurile de pe firul de păr și va lasă părul după această experiență de spălare mai aspru și mai frizat”, a menționat acesta.

Citește și: Despre extensii de păr. Secretul ascuns din spatele look-urilor fabuloase!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Produse pentru definire

Rutina părului creț[Sursa foto: freepik]

După spălarea și tratarea părului, este indicată folosirea unui produs leave-in pentru protecție, urmat de un serum sau ulei, potrivit atât pentru părul umed, cât și pentru cel uscat. Mai mult decât atât, pentru a reîmprospăta buclele este recomandată utilizarea unui spray leave-in.

“După ce ai spălat părul, ai aplicat tratamentul, este recomandat să pui un leave-in, pentru a oferi protecție. Acest leave-in poate fi urmat de un serum, de un ulei pe care îl poți aplica și pe părul ud și pe părul uscat. (…) Folosește un spray leave-in care să își reîmprospăteze bucla”, a spus specialistul.

Evită căldura excesivă

Astfel, persoanele cu părul creț trebuie să utilizeze o temperatură medie pentru uscarea părului, deoarece există riscul de a provoca deshidratarea buclelor.

“Temperatura de uscare a părului trebuie să fie medie, pentru că altfel vei produce deshidratare în buclă”, a încheiat el.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Despre extensii de păr. Secretul ascuns din spatele look-urilor fabuloase!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies