Tenul acneic nu este atât de ușor de îngrijit, însă nici foarte dificil. Știați care este mai exact rutina pentru un astfel de ten?
Aflați
De ce e important să-ți îngrijești tenul acneic
Acneea ușoară este cea care poate să fie tratată de obicei cu ajutorul produselor care nu necesită o prescripție medicală. Însă, în cazul în care le veți folosi și situația nu se va îmbunătăți, cel mai bine ar fi să vă programați o consultație la dermatolog, pentru a vă prescrie produse potrivite pentru tenul vostru.
Pentru tipurile de acnee severă care ajung să cicatrizeze pielea, necesită anumite medicamente, care deseori sunt eliberate pe bază de rețetă.
Citeste si: Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?
Rutina de îngrijire pentru tenul acneic
Așa cum fiecare tip de ten necesită o anumită îngrijire, exact același aspect se aplică și în cazul tenului acneic. Prin urmare, ar trebui să știi care este rutina de îngrijire care îi priește tipului tău de ten, în acest caz acneic, pentru a nu crea și alte probleme ale pielii. În caz contrar, poți ajunge chiar să iți accentuezi acneea și mai mult.
Dimineața
Curățarea pielii în timpul dimineții este cel mai important pas din rutina de îngrijire a tenului acneic și deține 4 mari pași, după cum urmează:
Pasul 1: Curățarea tenului
Ziua și rutina de îngrijire a tenului acneic începe prin a folosi o spumă de curățare care îndepărtează sebumul.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 2: Tonifiere
Apoi pasul cu numărul 2 este reprezentat de tonifiere. Vei folosi un tonic pentru a curăța excesul de ulei care poate duce la erupții. Poți alege o formulă calmantă, care nu conține alcool.
Pasul 3: Hidratare
Pasul cu numărul 3 este reprezentat de hidratare. Indiferent că ai un ten uscat sau gras, o cremă hidratantă îți poate menține pielea hidratată. Încearcă să alegi un produs care intră mai repede în piele și nu o încarcă.
Pasul 4: Protecție solară
Pasul cu numărul 4 este reprezentat de protecția solară. Ar trebui să știi faptul că unele tratamente împotriva acneei pot crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Prin urmare, ar trebui să îți protejezi tenul folosind o cremă cu spectru larg și factor de protecție de minim 30.
Citeste si: La ce este bună apa micelară
Seara
La fel de importantă ca rutina de îngrijire din timpul dimineții, la fel de importantă este și rutina de îngrijire pe timpul serii. Înainte de culcare, urmați cei trei pași importați ai rutinei de îngrijire:
Pasul 1: Demachiere și curățare
Primul pas este reprezentat de demachierea și curățarea tenului. Dacă ai ales ca în timpul zilei să porți machiaj, este neapărată nevoie să îl îndepărtezi corect, pentru că te va ajuta să îți menții porii curați. Prin urmare, ar trebui să cureți pielea înainte de culcare cu ajutorul unei spume ușoare.
Pasul 2: Tratament anti-acneic
Al doilea pas este reprezentat de tratamentul anti-acneic. După ce v-ați curățat foarte bine tenul, a sosit momentul să aplicați tratamentul anti-acneic. Astfel, va permite ingredientelor să pătrundă adânc în piele. Pe lângă faptul că tratează coșurilor existente, prin intermediul tratamentului, acesta poate viza cicatricile și poate opri noile erupții.
Pasul 3: Hidratare
Pasul cu numărul 3 al rutinei de îngrijire este reprezentat de hidratare. În funcție de nevoile tenului, poți aplica o cremă în jurul ochilor sau chiar pe întreaga față.
Citeste si: Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei
Cum să-ți faci din îngrijirea tenului o rutină zilnică
Odată ce vei începe o rutină zilnică de îngrijire a tenului acneic, ar trebui să o și păstrați pentru o perioadă lungă de timp, pentru ca rezultatele să persiste cât mai mult cu putință. Dacă vei urma un ritual zilnic de îngrijire, care constă în următorii pași, te vei bucura de rezultate cu adevărat bune.
Curățarea și demachierea tenului - dimineața și seara trebuie să te speli bine cu apă pe față. Pentru curățarea tenului de tip acneic ar trebui să folosești un demachiant cu acid salicilic sau peroxid de benzoil.
Tonificarea tenului - loțiunea tonică (fără alcool) are rolul de a hidrata și împrospăta tenul. Totodată, loțiunea tonică va calma și iritațiile pielii, îndepărtând în același timp și urmele de machiaj rămase pe ten.
Exfolierea tenului - ajută la îndepărtarea celulelor moarte, pentru a avea pielea curată. Un exfoliant care conține granule fine, nu îți va irita deloc tenul. Se recomandă totuși, să exfoliezi tenul de cel mult două ori pe săptămână.
Hidratarea tenului - hidratarea este esențială indiferent de tipul tenului. Odată ce ai aplicat crema hidratantă, poți masa pielea cu mișcări circulare. Astfel, se îmbunătățește circulația sângelui. Pe timpul iernii este indicat să alegi o cremă puternic hidratantă, iar vara o cremă mai ușoară, cu un factor de protecție solară ridicat.
Citeste si: Acid salicilic pentru coșuri. Cum îl folosești și ce beneficii aduce tenului acneic