Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!
Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Află din rândurile următoare cum poți să îți alcătuiești o rutină de îngrijire a tenului uscat.

Tenul uscat este de multe ori un ten mai sensibil, care se confruntă cu o deshidratare intensivă și de care trebuie să avem grijă în mod diferit față de celelalte tipuri de ten. De aceea, este foarte important să ne alcătuim ol rutină simplă de îngrijire, fără prea multe produse, care conțin ingrediente adecvate și care funcționează perfect pentru tipul nostru de ten astfel încât să ne asigure protecția și îngrijirea de care avem nevoie.

Descoperă din rândurile următoare care sunt produsele necesare și cum să îți alcătuiești o rutină de îngrijire pentru tenul uscat.

Pasul 1: Curățare blândă

Citește și: Cum să ai un ten curat și luminos cu produse naturale. Remedii eficiente pentru toate vârstele

Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Primul pas în cadrul oricărei rutine de îngrijire este curățarea.

Cu toate acestea, întregul proces trebuie să fie unul blând, care să nu destabilizeze și mai mult bariera protectoare a pielii. Pentru ca acest lucru să fie posibil trebuie să avem foarte mare grijă la produsul pe care îl folosim.

În primul rând, produsul de curățare trebuie să aibă un pH potrivit, care să se potrivească cu pH-ul pielii tale. Cum tenul uscat are un pH acid, trebuie să eviți produsele și cu un pH prea mare și cu sulfați duri.

În acest caz, spuma de curățare nu este indicată deoarece îndepărtează prea mult uleiul de pe piele, fapt care duce la uscarea acesteia.

În schimb, poți să folosești produse de curățare care au în compoziția lor niacinamide, ceramide și acid hialuronic.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Atunci când vorbim de persoanele cu tenul uscat, specialiștii în domeniu recomandă curățarea de maxim două ori pe zi, cu apă călduță și mișcări blânde. În cazul în care tenul nostru trebuie curățat și de machiaj, folosiți mai întâi un balsam de curățare pe bază de ulei, iar apoi gelul de curățare.  

Este foarte important să nu frecăm niciodată fața și să nu folosim un prosop prea aspru.

Pasul 2: Tonifiere

Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Tonifierea este un alt proces important pe care ar trebui să îl facem de câteva ori pe săptămână cu un dispozitiv special astfel încât să asigurăm o bună circulație la nivelul pielii, iar produsele folosite să intre mai bine în piele și să își facă efectul.

Pasul 3: Seruri și tratamente

În cazul persoanelor cu tenul uscat se recomandă și folosirea unui ser sau a unui produs cu acid hialuronic, pentru o mai bună hidratare a acestuia.

Pasul 4: Hidratare intensivă

Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Crema hidratantă este un produs esențial care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijire a tenului uscat. De aceea, este foarte important ca pe parcursul zilei să folosim o cremă hidratantă mai lejeră, iar seara să apelăm la o cremă care ne oferă o hidratare intensivă.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Specialiștii în domeniu recomandă ca produsele hidratante să conțină în compoziția lor ceramide, acid hialuronic și niacinamide și să nu aibă parfum sau alcool.

Mai mult decât atât, pentru a intra mai bine în piele, crema hidratantă se aplică pe pielea umedă, fie după ce ne-am curățat tenul, fie după aplicarea unui ser cu acid hialuronic.

Pasul 5: Protecție solară

Protecția solară este un pas extrem de important în fiecare rutină, indiferent de tipul de ten. Aceasta împiedică îmbătrânirea prematură a tenului și îl protejează de efectele nocive ale razelor UV. Aplică în fiecare zi o cantitate generoasă de cremă cu factor de protecție și nu uita să o reaplici ori de câte ori este nevoie.

Pasul 6: Hidratare pe timp de noapte

Citește și: Produse de îngrijire a pielii care nu trebuie să-i lipsească unei femei cu vârsta peste 40 de ani

Rutina tenului uscat. Ghid detaliat pentru o rutină zilnică de îngrijire!

Atunci când vorbim despre hidratarea pe timp de noapte bineînțeles că putem să folosim înainte de culcare o cremă cu hidratare intensă sau o mască hidratantă. Important de reținut este faptul că rutina noastră de îngrijire trebuie să înceapă cu o oră înainte de culcare astfel încât produsele să fie absorbite de piele. Mai mult decât atât, se recomandă folosirea unor fețe de pernă din mătase deoarece acest material absoarbe mai puțin din produsele de pe față și este mai delicat cu pielea.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Acid hialuronic și retinol – Cele mai căutate ingrediente pentru îngrijirea pielii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies