S-a aprobat un vaccin pentru prevenirea unor forme de cancer cauzate de 5 tipuri de HPV

S-a aprobat un vaccin pentru prevenirea unor forme de cancer cauzate de 5 tipuri de HPV
S-a aprobat un vaccin pentru prevenirea unor forme de cancer cauzate de 5 tipuri de HPV

Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat recent un vaccin recombinat pentru prevenirea cancerului de col uterin, vulvar, vaginal si a cancerului anal.

MSD a anuntat, pe 11 Decembrie, faptul ca Administratia Alimentelor si Medicamentelor din Statele Unite a aprobat vaccinul recombinat al companiei cu 9 valente pentru utilizare la persoanele de sex feminin cu varste cuprinse intre 9 si 26 de ani pentru prevenirea cancerului de col uterin, vulvar, vaginal si a cancerului anal determinate de tulpinile HPV 16, 18, 31, 33, 45, 52 şi 58, dar si a leziunilor pre-canceroase sau leziunilor displazice determinate de tulpinile HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, şi 58, si a verucilor genitale determinate de HPV tipurile 6 şi 11.

FDA a acceptat/ a autoriza Gardasil 9 pentru prevenirea unor forme de cancer cauzate de 5 tipuri de HPV (virusul papiloma uman)

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Vaccinul recombinat cu 9 valenţe a fost de asemenea aprobat si pentru utilizarea in randul baietilor cu varste intre 9 si 15 ani pentru prevenirea cancerului anal cauzat de tulpinile HPV 16, 18, 31, 33, 45, 52 şi 58, a leziunilor precanceroase sau displazice provocate de tipurile HPV 6, 11, 16, 18, 31, 33,

45, 52 şi 58, si a verucilor genitale determinate de tulpinile tulpinile 6 şi 11.
Sursa:www.dcnews.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies