Premierul Ludovic Orban a dezvăluit care este principala sursă pentru transmiterea infecției cu noul coronavirus. Acesta a declarat că evenimentele private reprezintă principalul risc de infectare.
S-a stabilit oficial locul în care te poți infecta cel mai rapid cu Covid! Premierul Ludovic Orban a dezvăluit care este principala sursă pentru transmiterea infecției cu noul coronavirus. Acesta a declarat că evenimentele private reprezintă principalul risc de infectare.
Declarațiile acestuia sunt următoarele:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
”Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi. În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private”.
„Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri.
În contextul pandemiei cu noul Coronavirus, cât și a lipsei acute de personal din spitale, premierul Ludovic Orban a transmis o posibilă soluție pentru a face rost de personal suplimentar în spitale care să îngrijească pacienții infectați cu noul Coronavirus. Acesta a menționat că sistemul sanitar nu duce lipsă de aparate, ci de personal autorizat. Pentru a face față volumului mare de muncă, premierul a oferit ca soluție angajarea medicilor care au luat anul acesta examenul de rezidențiat:
Citeste si: De ce mortalitatea de noul Coronavirus este ridicată în România? Află totul aici!
„Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care termină rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer.
Noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii AȚI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”.