Sa fii sanatos nu inseamna doar sa fii atent la ce mananci

Sa fii sanatos nu inseamna doar sa fii atent la ce mananci
Sa fii sanatos nu inseamna doar sa fii atent la ce mananci

Deci bei smoothie cu kale si spanac in fiecare zi, mananci fiertura de ovaz organic, fara gluten si esti foarte strict in ceea ce priveste alimentatia fara lactate, fara gluten, fara drojdie, fara zahar si fara pesticide.

Da, cu alimentatia ai rezolvat-o.

Dar iti hranesti si partea cea mai importanta a corpului?

•    Inca ai ganduri pline de furie?
•    Simti in continuare ca nu esti suficient de bun?
•    Ai probleme cu banii?
•    Iti vine greu sa ierti?
•    Ai inca multe ganduri pline de vina, teama, rusine, tristete sau ura?
•    Ai mintea plina de ganduri toata ziua si nu-ti mai gasesti linistea?

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Toate

smoothie-urile verzi din lume nu vor putea curata mintea de ganduri negative. Buddha a spus odata: “Devenim ceea ce gandim”. Corpul nostru este o reflectie a mintii si tot ceea ce gandim se reflecta undeva pe suprafata corpului nostru. Fiecare gand, (si avem cam 40.000-60.000 in fiecare zi) se manifesta in corpul fizic prin intermediul actiunilor noastre si sunt eliberate la nivel biochimic sub forma emotiilor.

Daca vrei sa fii cu adevarat sanatos, trebuie sa incepi cu mintea.

O minte sanatoasa,  calma, limpede si pozitiva este precum o radacina adanc infipta in pamant pentru un copac. Daca radacinile sunt vulnerabile, nu conteaza cu cata apa si nutrienti il hranesti, tot un copac bolnav va ramane.

Binenteles ca in ecuatia sanatatii si a echilibrului mai intra si activitatea fizica zilnica, odihna si cel mai important o viata spirituala si o gandire pozitiva. Insa mintea regleaza si da impulsul pentru aceste activitati.

Sunt multe feluri in care poti avea o minte pozitiva, citind carti pozitive despre cunoasterea de sine, yoga sau tai chi si exercitii pentru minte precum sudoku. Dar metoda care le depaseste pe toate este meditatia. Multe studii au aratat ca meditatia zilnica s-a dovedit ca mareste potentialul mental, imbunatateste starea emotionala si intareste sistemul imunitar. Meditatia a ajutat oamenii ce sufera de depresie, insomnii, anxietate si chiar sindrom metabolic si cancer.

Prin intermediul meditatiei iti calmezi mintea, care, la randul ei, va calma corpul. Cand corpul este calm, se activeaza sistemul nervos parasimpatic si un intreg proces de reorganizare este pus in miscare. In tot acest timp, se restabileste echilibrul. Prin meditatie zilnica te simti mai usor, mai fericit si mult mai sanatos.

Sunt multe feluri in care poti medita. Sunt meditatii cu ajutorul respiratiei, meditatii cu indrumator, meditatii transcedentale, cu mantre si incantatii.

Unele sunt mai usoare decat altele. Pentru a incepe, nu trebuie decat sa te asezi confortabil pe scaun, sa iti inchizi ochii, sa iti asezi palmele pe picioare si sa incepi sa iti observi respiratia. Cu siguranta mintea se va plictisi si va incepe sa bantuie, dar poate fi directionata cu multa blandete inapoi, catre respiratie. Poti face acest lucru 5 – 10 minute dimineata si seara. Este o tehnica ce intareste si calmeaza sistemul nervos.

Sursa: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies