Află din rândurile următoare care este rețeta de musaca cu dovlecei și carne de porc a bunicii Gherghina.
Bunica Gherghina este una dintre cele mai cunoscute bunici din mediul online, care a ajuns la inima publicului prin intermediul felului său de a fi. Astfel, bunicuța pregătește mereu cele mai gustoase preparate pentru nepoții săi și împărtășește rezultatul cu urmăritorii săi din mediul online.
„ Dragii mei, astăzi m-am gândit să vă fac musca cu dovlecel și cu carne de porc .”, a spus bunica Gherghina.
Rețeta de musaca cu dovlecei și carne de porc a bunicii Gherghina
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
Potrivit informațiilor oferite de bunica Gherghina, pentru a pregăti această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 4-5 dovlecei;
- mărar;
- 2 cepe;
- 2 ouă;
- suc de roșii;
- 600 de grame de carne tocată.
Mod de preparare:
Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, procesul de preparare al rețetei.
„ Trebuie să tăiem dovleceii felii și să-i prăjim la foc în tigaie. Punem uleiul la tigaie, iar acum tocăm ceapa pentru musca. Punem dovleceii la prăjit. Am călit dovleceii, iar acum mergem cu ceapa la prăjit. Când s-a înmuiat ceapa, punem și cărnița deasupra și o prăjim cu totul. Punem și care la carnea, care este cu ceapa pe foc aici. Atenție, să țineți carnea la călit 20 de minute. Carnea o lăsăm să se răcorească. După ce se răcorește, punem cele două ouă și amestecăm. Punem și mărarul. Amestecăm carnea cu ou și cu mărar. Să vedeți ce bunătate o să iasă, să faceți și voi! Punem dovleceii primul strat. Acum punem carnea peste dovlecei. Am pus carnea, am pus ultimul strat de dovlecei și urmează să punem sucul de roșii pe deasupra. Punem și un praf de sare peste dovlecei. Punem sucul de roșii și mergem cu ea la cuptor. E gata musacaua, merg cu ea la cuptor. O ținem la cuptor până se face .”, a spus bunica Gherghina pe TikTok.