Sala de fitness, focar de infectii! Invata cum sa te protejezi, sa tii microbii si ciupercile la distanta

Sala de fitness, focar de infectii! Invata cum sa te protejezi, sa tii microbii si ciupercile la distanta
Sala de fitness, focar de infectii! Invata cum sa te protejezi, sa tii microbii si ciupercile la distanta

Mergi la sala de fitness, folosesti aparatele, mingiile, ganterele sau lucrezi la aparate?

Atentie, in timp ce depui efort si esti multumita ca faci in sfarsit ceva doar pentru tine, ai putea sa te imbolnavesti sau, si mai rau, sa duci microbii existentii in sala, acasa, la ai tai!

Cum este posibil asa ceva? Simplu! Echipamentul cardio, greutatile, mingiile de fitness, toate te ajuta sa te mentii in forma. Tine cont insa, acestea nu sunt folosite doar de tine si pot fi bune transmitatoare de microbi.

Salile aglomerate de fitness favorizeaza inhalarea germenilor, iar intr-un astfel de spatiu te poti procopsi cu o gripa zdravana, transmisa prin intermediul stranutului, tusei si evaporarii transpiratiei sau doar prin atingerea aparatelor care au fost manevrate inaintea ta de o persoana gripata.

Un alt focar unde bacteriile se simt “ca la ele acasa” sunt telecomenzile de la aparate. Ele sunt medii de dezvoltare ale stafilococilor aurii, E.

coli, chiar a norovirusului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Buna transmitatoare de microbi sunt si mingiile, ganterele, manerele si chiar saua de la bicicleta, prin procesul de transpiratie intens microbii fiind raspanditi cu repeziciune si altor personae care folosesc aparatele. Astfel, daca esti mai ghinionista sau doar ai o imunitate scazuta te poti pricopsi pe nesimtite cu s tafilococi, streptococci si E.
coli, care provoaca enterocolite sau alte tulburari gastro-intestinale.

Dusurile si sauna sunt gazde perfecte pentru bacterii si germeni periculosi. Acestia isi fac veacul pe podea, pe manerul usii, sau pe bancile de lemn unde unele persoane se aseaza dezbracate. In aceste locuri, te poti alege cu diferite ciuperci sau alte afectiuni ale pielii, candida si alti stafilococi.

Cum te protejezi

Desi la prima vedere poate parea deplasat, sfatul nostru ar fi sa iei cu tine la sala un dezinfectant.

Poate sa fie o solutie pe baza de alcool, pe care sa o tii intr-o sticluta micuta, sau un gel dezinfectant. Inainte de a lucrea la un aparat ai grija sa dezinfectezi saua, manerele si telecomanda, respectiv zonele pe care le atingi in timp ce faci efort. Mingea nu reprezinta un pericol prea mare daca in timpul exercitiilor nu-ti atingi fata cu mainile.

Dupa exercitii este insa indicat sa foloseste sapun sau un gel antibacterien pe baza de alcool.

Poarta intotdeauna papuci atunci cand mergi la dus si sauna si slip si pune un prosop pe banca inainte de a te aseza. Evita cand te schimbi sa-ti pui hainele pe bancheta si baga-le direct in geanta de antrenament pentru a le duce acasa si a le spala. Daca esti genul de persoana care transpira excesiv in timpul antrenamentului, ideal ar fi sa porti o manseta la incheietura mainii, ca tenismenii, evitand astfel sa iti atingi tenul direct cu mana sau cu prosopul pe care l-ai pus pe aparate.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies