Salam de biscuiti de post. Reteta delicioasa si rapida!

Salam de biscuiti de post. Reteta delicioasa si rapida!

Daca vrei sa iti surprinzi invitatii in perioada postului, incearca aceasta reteta de salam de biscuiti de post.

 

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,
1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.
Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita. Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.
Cand rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia. Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi.
Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.
Sursa foto

Ingrediente: 1 kg rahat (de preferinta de cacao), 200 g margarina vegetala, 250 g nuci tocate marunt,1 lingura stafide, 3-4 linguri de visine din dulceata (ori cirese amare, caise verzi, coacaze,afine, sau cate o lingura din fiecare), 1 lingurita scortisoara macinata, 2-3 lingurite cacao, 2 linguri zahar pudra.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Prajitura Alba ca Zapada, desertul perfect pentru masa de Craciun!

Mod de preparare: Se taie rahatul bucatele mici si se pune pe marginea plitei, la foc mic, intr-o cratita. Cat timp se inmoaie, se freaca margarina spuma.Cand

rahatul a inceput "sa se lase", se mai omogenizeaza putin frecandu-l cu o lingura de lemn, se trage de pe foc, se pun margarina, nucile, stafidele, boabele de dulceata, fara nici un pic de zeama, scortisoara si se omogenizeaza perfect compozitia. Se umezeste, cu apa, o hartie pergament, se toarna in ea compozitia, se modeleaza un "salam", si se lasa la rece pana a doua zi. Cacaoa se amesteca cu zaharul pudra si se pune intr-un borcanel. inainte de a-l taia si a-l servi felii, salamul se scoate din hartie si se trece, bine, prin cacao cu zahar.

Sursa foto

Prajitura "Deliciu banane si ciocolata"- se face repede cu mai putin de 10 ingrediente!



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Vlad Gherman a făcut al doilea implant de păr! Cu această ocazie, va face o scurtă pauză de la social media: "Mergeți la doctor pentru controale periodice pentru a preveni afecțiuni!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Povestea dureroasă a regretatului actor Sebastian Papaiani! A fost martor la moartea fraților săi și trădat de propriul fiu

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”

"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial