Un altfel de salam din biscuiti, de aceasta data cu fructe uscate.
Cel mai bine va iesi acest salam de biscuiti daca folosesti curmale, pentru ca sunt moi, dar nu e nicio problema daca mai adaugi si alte fructe care iti plac. Totusi, curmalele vor lega cel mai bine ingredientele asa ca trebuie sa le pastrezi in reteta.
Deliciosul salam din biscuiti nu necesita coacere, ceea ce e minunat si in 20 de minute desertul este gata, insa va trebui sa petreaca si la frigider macar 2 ore inainte de a fi mancat.
Ingrediente
250 grame de curmale
15 migdale
15 caju
2 linguri cacao
2 lingurite grasime vegetata (margarina, ulei de palmier..)
5-6 biscuiti digestivi
2 lingurite de zahar
Esenta de rom
Mod de preparare
Migdalele si caju se taie bucati marunte. Intr-o cratita pune la topit grasimea vegetala la foc mic. Cand s-a topit adauga curmalele fara samburi, cacaoa si zaharul. Amesteca bine pana cand totul se transforma intr-o pasta moale.