Salarii mărite în luna februarie, pentru o categorie de angajaţi

Salarii mărite în luna februarie, pentru o categorie de angajaţi
Salarii mărite în luna februarie, pentru o categorie de angajaţi

O categorie de români se vor bucura în februarie de un salariu mărit cu 3%-10%, cu toate că, la început, se specula că procentul va fi mult mai mare.

La sfârșitul anului 2022, ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că anul acesta creșterile salariale ale profesorilor sunt moderate. Totodată, Deca a mai anunțat faptul că vor exista măriri salariale de până la 24% pentru personalul din școli. În prezent, profesorii vor primi între 3% și 8,5% în plus la salariu în luna februarie, pentru ianuarie, în timp ce personalul nedidactic se va bucura de creșteri de 10%, conform edupedu.ro.

Salarii mărite în luna februarie, pentru o categorie de angajaţi[Sursa foto: freepik]

Salariile cadrelor didactice se vor mări

Cadrele didactice din toată țara au ieșit miercuri în stradă din cauza salariilor mici pe care le primesc. Federațiile din Educației au pichetat, miercuri, sediul Guvernului, cerând salarii mai mari, mai ales în privința personalului nedidactic. Totodată, sindicaliștii au afirmat că salariile personalului didactic nu reflectă sub nicio formă importanța socială a muncii depuse de-a lungul timpului.

Conform acestora, salarizarea personalului didactic "nu reflectă importanța socială a muncii depuse de cadrele didactice".

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

"Atragem atenția asupra unei situații îngrijorătoare: din cauza salariilor foarte mici din sistemul educațional ne confruntăm cu o lipsă acută de cadre didactice calificate – foarte puțini tineri aleg să profeseze în sistemul de învățământ, iar cei aflați la sfârșit de carieră aleg să se pensioneze. Totodată,

în ultimii ani s-a ajuns la o situație revoltătoare: se constată o creștere alarmantă a numărului de cadre didactice necalificate din unitățile de învățământ, în loc ca numărul acestora să scadă anual", au mai transmis sindicaliștii.

Citește și: “Au crescut salariile.” Care este salariul lui Raed Arafat. Suma de bani pe care șeful DSU o încasează în fiecare lună

Salarii mărite în luna februarie, pentru o categorie de angajaţi[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Studenții primesc vouchere în valoare de 750 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat un nou pachet de sprijin

De asemenea, aceștia au atras atenția că personalul didactic și nedidactic nu beneficiază de sporuri pentru condițiile de muncă. Salariile personalului didactic ar fi trebuit să se mărească până la nivelul grilei de salarizare din 2022 încă din anul 2020.

Cu toate astea, majorarea a fost succesiv amânată de Guvernele Orban și Cîțu, iar anul trecut Guvernul Ciucă a aprobat două creșteri de câte 4 procente.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce categorie de oameni nu are voie să iasă de pensie mai devreme. Casa de Pensii le-a respins dosarul

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies