Roxana Blenche a dezvăluit rețeta salatei Baba Ganoush, o altfel de salată de vinete.
Este foarte ușor să realizăm tot felul de preparate delicioase, mai ales atunci când avem ajutor de nădejde de fiecare dată. Roxana Blenche a obișnuit deja se împartă pe rețelele de socializare diferite trucuri și rețete din bucătărie, iar de această dată a venit cu un preparat un inedit, o altfel de salată.
Ingredientele de care Roxana Blenche are nevoie pentru salata Baba Ganoush
Citește și: Rețeta de banana bread cu prune și dovleac a Roxanei Blenche: „Delicioasă.”
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Roxana Blenche a dezvăluit cum realizează salata Baba Ganoush și care sunt toate ingredientele necesare de care are nevoie pentru a ieși rezultatul dorit.
Ingrediente:
- 3 vinete
- 2 ardei iuți
- Un ardei gras
- O ceapă roșie
- 3 căței usturoi
- O legătură pătrunjel verde
- O roșie
- Zeama de la jumătate de lămâie
- 50 ml ulei măsline
- 60 ml melasă de rodie
Cum pregătește Roxana Blenche salata Baba Ganoush
Când toate ingredientele sunt pregătite, iar vinetele și ardeii au început să se coacă pe grătar, aceasta începe prin a toca o ceapă roșie, alături de trei căței de usturoi pe care îi pune într-un bol, ardeiul iute din care scoate semințele, pe care îl taie și îl pune peste amestecul deja făcut. Adaugă și o legătură de pătrunjel verde proaspăt, împreună cu o roșie tăiată cubulețe, apoi ardeiul gras de pe grătar, tocate mărunt, după care vine peste întreaga compoziție. Nu lipsește nici uleiul de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie și melasă de rodie, iar salata este absolut delicioasă și gata de servit.
„ Salată Baba Ganoush care este absolut delicioasă. O salată de vinete altfel. Punem vinetele la prăjit pe grătar, 3 vinete, 2 ardei iuți, un ardei gras, după care le prăjim bine. Între timp, luăm o ceapă roșie, o tăiem frumos, o adăugăm într-un bol cu trei căței de usturoi. Luăm ardeiul iute copt, scoatem semințele din interiorul lui, după care îl tăiem și îl punem tocat în bol. Luăm o legătură de pătrunjel verde proaspăt tocat, adăugăm și pe acesta în bol, o roșie, dar scoatem mijlocul zemos și lăsăm doar coaja. Am luat și ardeiul de pe grătar, după care îl toc mărunt și îl adaug în bolul de sticlă. Vinetele sunt gata, le vom decoji, după care o tocăm la cuțit fin. După ce le-am tocat, amestecăm toată compoziția foarte bine, adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie, adăugăm 50 ml de ulei de măsline, sare și piper după gust și 60 ml de melasă de rodie. Amestecăm toate ingredientele, iar acesta este rezultatul final. Este absolut delicioasă și sper să o încercați și voi!”, a spus Roxana Blenche pe rețelele de socializare.