Salata cu roșii, ciabatta și busuioc reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile
Rețetă de Salată cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Salata cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc, absolut delicioasă, în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Salată cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc este de 20 de minute
Timp de preparare – 10 minute
Timp total – 30 de minute
Re ț eta de Salată cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc este pentru 2 persoane
Citește și: Rețetă de Spaghete cu chifteluțe marinate. Una dintre cele mai populare preparate italienești!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente – Salată cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc
- 2 roșii mari și coapte, tăiate cuburi
- 150 de grame de stracciatella (un fel de brânză moale, italienească)
- 2 felii de pâine ciabatta, tăiate felii subțiri
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, împărțite în 2 porții
- 1 cățel de usturoi, tăiat în jumătate
- 1 lingură de oțet balsamic
- câteva frunze proaspete de busuioc
- sare și piper negru proaspăt măcinat
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare- Salată cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc
Pasul 1. Încălziți cuptorul la 180°C. Tăiați 2 felii subțiri de ciabatta și așezați-le pe o foaie de copt. Presărați o lingură de ulei de măsline extravirgin peste ele și frecați-le cu jumătatea de usturoi. Coaceți-le în cuptor pentru 8-10 minute sau până când devin crocante și aurii. Lăsați-le să se răcească.
Pasul 2. Într-un bol, amestecați 1 lingură de oțet balsamic și 2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugați cuburile de roșii și amestecați ușor pentru a le îmbrăca cu dressing-ul. Lăsați-le să stea la temperatura camerei timp de 5-10 minute pentru a se înmuia și a se aromatiza.
Pasul 3. Așezați frunze de busuioc pe o farfurie mare de servit. Adăugați apoi cuburile de roșii împreună cu dressing-ul. Împărțiți 150 de grame de stracciatella în bucăți mari și așezați-le peste roșii.
Pasul 4. Împărțiți feliile de ciabatta coapte în bucăți mici și așezați-le peste salată. Stropiți salata cu restul de ulei de măsline extravirgin și presărați sare și piper negru proaspăt măcinat în funcție de gust.
Pasul 5. Această rețetă de salată cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc se poate prepara într-un timp chiar foarte scurt. Cu toate acestea, puteți opta ca ciabatta să fie preparată chiar la voi acasă, și nu achiziționată din comerț. Indiferent de alegerea făcută, rețeta este una fresh, care vă va satisface pofta de o salată bine aromată. De asemenea, de menționat este și faptul că ingredientele se pot schimba, în funcție de preferințe, dar și de gust. În plus, persoanele care nu preferă stracciatella, pot alege oricare alt tip de brânză pentru salata preparată, iar atunci când vine vorba despre pregătirea ciabattei, aceasta se poate aroma cu diverse alte condimente, pentru a reieși cea care să fie pe placul tuturor.
Salata cu roșii, stracciatella, ciabatta și busuioc este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: 5 rețete de bruschete cu somon. Trebuie să încerci acest aperitiv!