Salata de icre de crap ca pe vremea bunicii! Iata ce usor se prepara!

Salata de icre de crap ca pe vremea bunicii! Iata ce usor se prepara!
Salata de icre de crap ca pe vremea bunicii! Iata ce usor se prepara!

Am preparat salata de icre de crap fara gris, dar cine s-a obisnuit sau prefera prezenta grisului, il poate adauga.

 

Necesar reteta de salata de icre de crap:
200 gr icre
350-400 ml ulei
2 cepe
1 lamaie
sifon
pentru ornat – capere, masline, etc
Punem icrele intr-un vas, adaugam putin ulei si cu o lingura de lemn le frecam pana se desfac, adica incep sa se albeasca. Retinem deoparte, inainte de a le freca, o lingura cu icre. Pentru a le ajuta sa se desfaca mai usor, in timp ce frecam cu lingura de lemn, putem tine vasul deasupra aragazului aprins sau deasupra unui vas cu apa fierbinte, astfel incat sa se incalzeasca incet fundul vasului cu icre.
Dupa ce s-au desfacut si albit putem lucra cu mixerul pe viteza mica.
Adaugam putin ulei si incorporam bine. Nu punem alt ulei pana nu este bine absorbit cel dinainte. Din cand in cand punem putin sifon, icrele albindu-se treptat. Chiar daca devin apoase cand punem sifon, adaugand ulei si mixand capata din nou fermitate.
Aceasta cantitate de icre poate “lua” mai mult ulei dar nu cred ca este bine sa exageram. Daca doriti sa le inmultiti cu gris sau paine, trebuie retinut ca grisul se fierbe tare si se raceste bine, iar miezul de paine se stoarce bine.
La final adaugam lingura cu icre retinuta la inceput, ce va intarii gustul. Tocam marunt ceapa si o adaugam la icre impreuna cu zeama de la o lamaie.
Sursa

Necesar reteta de salata de icre de crap:

200 gr icre
350-400 ml ulei
2 cepe
1 lamaie
sifon
pentru ornat – capere, masline, etc

Punem icrele intr-un vas, adaugam putin ulei si cu o lingura de lemn le frecam pana se desfac, adica incep sa se albeasca.

Retinem deoparte, inainte de a le freca, o lingura cu icre. Pentru a le ajuta sa se desfaca mai usor, in timp ce frecam cu lingura de lemn, putem tine vasul deasupra aragazului aprins sau deasupra unui vas cu apa fierbinte, astfel incat sa se incalzeasca incet fundul vasului cu icre.

Dupa ce s-au desfacut si albit putem lucra cu mixerul pe viteza mica. Adaugam putin ulei si incorporam bine.
Nu punem alt ulei pana nu este bine absorbit cel dinainte. Din cand in cand punem putin sifon, icrele albindu-se treptat. Chiar daca devin apoase cand punem sifon, adaugand ulei si mixand capata din nou fermitate.

Aceasta cantitate de icre poate “lua” mai mult ulei dar nu cred ca este bine sa exageram. Daca doriti sa le inmultiti cu gris sau paine, trebuie retinut ca grisul se fierbe tare si se raceste bine, iar miezul de paine se stoarce bine.
La final adaugam lingura cu icre retinuta la inceput, ce va intarii gustul. Tocam marunt ceapa si o adaugam la icre impreuna cu zeama de la o lamaie.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum vede Cristina Șișcanu, rolul de mamă? Vedeta TV și-a pus gândurile emoționante într-o postare pe rețelele de socializare! "Să fii mamă nu înseamnă să faci totul perfect..."

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Un nume mare din FOTBAL, împușcat mortal în faţa unui magazin. Atacatorii au tras focuri de armă şi asupra mamei sportivului: "Această veste nefericită ne consternează pe toți cei care facem parte din această instituție"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Corina, dezvăluiri șocante despre Naomi și Lia: „Au urmat cuvinte pe care nu pot să le zic aici, atitudini, amenințări!” Iată ce s-a întâmplat în afara platourilor de filmare

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies