Florentina Opris recomanda consumul de halloumi, branza traditionala din Cipru, care poate fi preparata pe gratar sau in tigaie, deoarece ea in comparatie cu celalalte branzeturi, are un grad de topire foarte ridicat! Este satioasa, are putine calorii si iti furnizeaza energie pentru intreaga zi!
Florentina ne recomanda pentru perioada asta sa preparam o salata de mazare cu halloumi
Ingrediente:
- 1 pachet branza Halloumi
- 700 g cartofi
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- menta tocata
- 75g pachet mazare
Se fierb cartofii timp de 15-20 de minute sau pana cand incep sa se inmoaie, apoi se adauga mazarea in ultimele 2 minute! Se scurg si se pun intr-un castron mare de servire.
Intr-o tigaie la foc mare, se prepara halloumi pana face o crusta aurita, pe ambele parti.
Intre timp, se toarna sucul de lamaie intr-un castron mic, se amesteca in ulei de masline si menta si se toarna peste mazare si cartofi. Se combina totul impreuna, apoi se adauga halloumi ca topping.
Se serveste imediat!
Florentina Opris, Ambasadorul unui Stil de Viata Sanatos, a fost gazda evenimentului Mediterranea Halloumi Night, unde alaturi de ambasadorul Ciprului la Bucuresti si de chefi recunoscuti, a scos in evidenta importanta algerii retetelor si ingredientelor de calitate in viata noastra,
Pe Florentina Opris o poti urmari in fiecare sambata, in cadrul emisiunii “Sport,Dieta & o Vedeta”, pe Kanal D, ora 13.00