Ingrediente Salata De Naut Cu Avocado:
1 cutie de naut gata fiert de la Sun Food
50 de grame cous cous
1 catel de usturoi
1 ceapa rosie mica
2 rosii coapte, dar tari
1 castravete proaspat de marime medie
1 avocado bine copt
50 de ml. ulei de masline extravirgin
2 ardei chilli (ajustati cantitatea conform preferintelor pentru gustul picant)
zeama de la 1 lamaie mare
1 legatura mare de patrunjel
1 legatura de menta
sare si piper dupa gust
Preparare Salata De Naut
1. Zdrobiti usturoiul in mojar, adaugati 1/2 lingurita de sare si frecati pana cand se formeaza o pasta. Adaugati uleiul de masline si amestecati bine. Scurgeti boabele de naut de lichid, puneti-le intr-un castron si adaugati uleiul cu usturoi deasupra. Amestecati si lasati deoparte.
2. Dati in clocot 100 de ml. de apa cu sare. Puneti cous cous-ul intr-un castron, turnati apa clocotita deasupra si acoperiti castronul cu un capac.
3. Adaugati boabele de naut cu uleiul aromat peste cous cous-ul care se va umfla in doar 2-3 minute. Amestecati bine.
4. Adaugati zeama de la 1 lamaie, adaugati apoi si legumele tocate si asezonati cu sare si piper dupa gust.
Salata se serveste imediat, pentru ca legumele si verdeturile si-ar pierde textura crocanta, in contact cu sarea si aciditate din zeama de lamaie, daca s-ar astepta prea mult timp. Uneori, nici nu-ti vine sa crezi ca un lucru atat de simplu poate fi asa de bun! Pofta buna!
Sursa: http://www.retetecalamama.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro