Prepară o salată de paște delicioasă și foarte sănătoasă. Este potrivită pentru un prânz, dar și pentru cină
Ingrediente
500 paste la alegere
sare
piper
3-4 linguri ulei de măsline
2-3 linguriţe oţet balsamic
zeama de la 2-3 lămâi
coaja de la o lămâie verde
2-3 castraveţi
o legătură pătrunjel
un ardei roşu
5-6 fire sparanghel
100 alune măcinate sau pisate
4-5 căţei usturoi
Mod De Preparare
Se pun pentru început pastele să fiarbă în apă clocotită, conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se trec prin jet de apă rece şi se pun în sită la scurs.
Separat, se spală firele de sparanghel, şi se dau în câteva clocote cu sare şi cu o linguriţă de ulei.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cea mai bună salată de pui din lume
Se spală şi se curăţă ardeii şi usturoiul, se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se înăbuşe câteva minute şi apoi se amestecă cu pastele scurse. Castraveţii se spală bine şi se taie felii subţiri, apoi se pun peste paste.
Salata se condimentează cu sare şi piper.
Se adaugă alunele măcinate, zeama de lămâie, oţetul balsamic, uleiul şi sparanghelul fiert. Se serveşte ornată cu coajă de lămâie verde şi pătrunjel.Pofta buna!
Sursa: retete.unica.ro