In medicina naturista, sfecla este o adevarata legenda, proprietatile sale vindecatoare in bolile sangelui, in cele tumorale sau ale ficatului, fiind cunoscute inca de acum 150 de ani.
Substanta care da culoarea specifica sfeclei rosii se numeste betalaina, si este destul de sensibila la fierbere si extrem de sensibila la coacere. Ca atare, sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta si nu oricum, ci in coaja si doar pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita). Dupa fierbere, sfecla rosie se curata de coaja, se da prin razatoare, se adauga 1-3 radacini de hrean rase, apoi sare, ulei si otet dupa gust, potrivit formula-as.ro.
Se adauga si putina miere, dupa care se amesteca bine componentele si se pun intr-un borcan inchis ermetic.
Este un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor, afectiunilor reno-urinare. De Craciun si la sarbatori, salata de sfecla cu hrean este nelipsita de pe masa multor romani, deoarece creste capacitatea de digestie si previne tot felul de tulburari digestive, cum ar fi gastritele, dispepsiile, balonarea.
Sursa
Substanta care da culoarea specifica sfeclei rosii se numeste betalaina, si este destul de sensibila la fierbere si extrem de sensibila la coacere.
Ca atare, sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta si nu oricum, ci in coaja si doar pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita). Dupa fierbere, sfecla rosie se curata de coaja, se da prin razatoare, se adauga 1-3 radacini de hrean rase, apoi sare, ulei si otet dupa gust, potrivit formula-as.ro. Se adauga si putina miere, dupa care se amesteca bine componentele si se pun intr-un borcan inchis ermetic.
Este un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor, afectiunilor reno-urinare. De Craciun si la sarbatori, salata de sfecla cu hrean este nelipsita de pe masa multor romani, deoarece creste capacitatea de digestie si previne tot felul de tulburari digestive, cum ar fi gastritele, dispepsiile, balonarea.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro