Aceasta reteta de salata de toamna se pune la borcan si este foarte gustoasa.
Ingrediente: 2 kg gogosari, 2 kg morcovi, 2 kg gogonele, 500 g zahar tos, 750 ml otet, 750 ml apa,
750 ml ulei, 1 borcan mic mustar, 1 lingura sare.
Mod de preparare: Se spala gogosarii, se curata de cotoare, se taie in patru, apoi in felii. Se spala gogonelele, se curata de seminte si de partea carnoasa din interior, se taie feliute.
Morcovii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mica. Apa impreuna cu otetul, zaharul si sarea se pun la fiert. Legumele se amesteca si se oparesc cu zeama aceasta fierbinte pana ce se inmoaie. Apoi se lasa sa se raceasca. Din ulei si mustar se prepara o maioneza de post, se toarna peste legumele oparite cu otet, apa si zahar si se pune totul la borcan. Borcanele se leaga cu foi de celofan.
Se pastreaza bine in timp.
Sursa
sursa foto
Ingrediente: 2 kg gogosari, 2 kg morcovi, 2 kg gogonele, 500 g zahar tos, 750 ml otet, 750 ml apa,750 ml ulei, 1 borcan mic mustar, 1 lingura sare.
Mod de preparare: Se spala gogosarii, se curata de cotoare, se taie in patru, apoi in felii.
Se spala gogonelele, se curata de seminte si de partea carnoasa din interior, se taie feliute. Morcovii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mica. Apa impreuna cu otetul, zaharul si sarea se pun la fiert. Legumele se amesteca si se oparesc cu zeama aceasta fierbinte pana ce se inmoaie. Apoi se lasa sa se raceasca. Din ulei si mustar se prepara o maioneza de post, se toarna peste legumele oparite cu otet, apa si zahar si se pune totul la borcan.
Borcanele se leaga cu foi de celofan. Se pastreaza bine in timp.
Sursa sursa foto Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro