Salata Dunarea este un amestec ce se pune pentru iarna la borcan. Iata cum se prepara.
Ingrediente:
5 kg ardei grasi
2 kg patlagele
2 kg morcovi
800 gr ceapa
200 gr sare
700 ml otet 6%
600 ml ulei vegetal
cateva boabe de piper negru
1 frunza de dafin
2-3 cuisoare
Mod de preparare:
1. Spala patlagelele si taie-le in 6 sau chiar in 8 (in functie de cat de mari sunt).
2. Spala ardeii, curata-i si taie-i in fasii.
3. Curata ceapa si tai-o in inele.
4. Curata morcovii, pune-i in apa clocotinda pentru 10-12 minute, apoi scurge-i, trece-i pe sub jetul de apa rece si taie-i in cubulete.
5. Amesteca uleiul cu otetul si sarea
6. Pune restul ingredientelor in borcane si toarna mixul de ulei si otet peste ele.
7. Infileteaza capacele si sterilizeaza.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro