O salata de iarna, plina de vitamine, cu gust dulce-acrisor.
Ingrediente:
Pentru dressing:
60 ml ulei de masline
1 lingura coaja rasa de portocala
2 linguri suc de portocala
2 lingurite otet de orez sau otet din vin alb
2 lingurite mustar Dijon
2 linguri iaurt
o lingurita ceapa rosie, taiata cubulete
o jumatate lingurita rozmarin maruntit
un sfert de lingurita de sare
o legatura spanac proaspat
3 portocale
semintele de la o rodie mare
o jumatate ceapa rosie, taiata felii subtiri
o lingura frunze de rozmarin proaspat, plus cateva crengute, pentru ornat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un castron adanc se amesteca coaja, sucul de portocala, otetul, mustarul, iaurtul si uleiul de masline.
Se omogenizeaza pana devine un sos subtire, apoi se adauga ceapa, rozmarinul si sarea. Se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca.
Portocalele se taie la capete, apoi se curata coaja, avand grija sa se inlature complet coaja alba. Portocala se taie in felii subtiri.
Intr-un castron se pune spanacul, spalat si uscat in prealabil. Desupra se toarna dressingul (se pastreaza 1-2 linguri) si se amesteca usor, cu degetele, pana se imbraca in sos.
Spanacul se asaza uniform pe vasul de servit. Se adauga feliile de portocala, semintele de rodie si ceapa. La final se stropeste cu restul de dressing, se adauga frunzele de rozmarin. La final se potriveste de sare, piper si se orneaza cu crengute de rozmarin.
Sursa
Ingrediente:
Pentru dressing:
60 ml ulei de masline
1 lingura coaja rasa de portocala
2 linguri suc de portocala
2 lingurite otet de orez sau otet din vin alb
2 lingurite
mustar Dijon
2 linguri iaurt
o lingurita ceapa rosie, taiata cubulete
o jumatate lingurita rozmarin maruntit
un sfert de lingurita de sare
Pentru salata: o legatura spanac proaspat
3 portocale
semintele de la o rodie mare
o jumatate ceapa rosie, taiata felii subtiri
o lingura frunze de rozmarin proaspat, plus cateva crengute, pentru ornat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare: Intr-un castron adanc se amesteca coaja, sucul de portocala, otetul, mustarul, iaurtul si uleiul de masline.
Se omogenizeaza pana devine un sos subtire, apoi se adauga ceapa, rozmarinul si sarea. Se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca.
Portocalele se taie la capete, apoi se curata coaja, avand grija sa se inlature complet coaja alba. Portocala se taie in felii subtiri.
Intr-un castron se pune spanacul, spalat si uscat in prealabil. Desupra se toarna dressingul (se pastreaza 1-2 linguri) si se amesteca usor, cu degetele, pana se imbraca in sos.
Spanacul se asaza uniform pe vasul de servit. Se adauga feliile de portocala, semintele de rodie si ceapa. La final se stropeste cu restul de dressing, se adauga frunzele de rozmarin. La final se potriveste de sare, piper si se orneaza cu crengute de rozmarin.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro