Salata plina de vitamine pentru iarna: salata de portocale si rodii, cu dressing de iaurt!

Salata plina de vitamine pentru iarna: salata de portocale si rodii, cu dressing de iaurt!

O salata de iarna, plina de vitamine, cu gust dulce-acrisor.

 

Ingrediente:
Pentru dressing:
60 ml ulei de masline
1 lingura coaja rasa de portocala
2 linguri suc de portocala
2 lingurite otet de orez sau otet din vin alb
2 lingurite mustar Dijon
2 linguri iaurt
o lingurita ceapa rosie, taiata cubulete
o jumatate lingurita rozmarin maruntit
un sfert de lingurita de sare
Pentru salata:
o legatura spanac proaspat
3 portocale
semintele de la o rodie mare
o jumatate ceapa rosie, taiata felii subtiri
o lingura frunze de rozmarin proaspat, plus cateva crengute, pentru ornat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un castron adanc se amesteca coaja, sucul de portocala, otetul, mustarul, iaurtul si uleiul de masline.
Se omogenizeaza pana devine un sos subtire, apoi se adauga ceapa, rozmarinul si sarea. Se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca.
Portocalele se taie la capete, apoi se curata coaja, avand grija sa se inlature complet coaja alba. Portocala se taie in felii subtiri.
Intr-un castron se pune spanacul, spalat si uscat in prealabil. Desupra se toarna dressingul (se pastreaza 1-2 linguri) si se amesteca usor, cu degetele, pana se imbraca in sos.
Spanacul se asaza uniform pe vasul de servit. Se adauga feliile de portocala, semintele de rodie si ceapa. La final se stropeste cu restul de dressing, se adauga frunzele de rozmarin. La final se potriveste de sare, piper si se orneaza cu crengute de rozmarin.
Sursa

Ingrediente:

Pentru dressing:


60 ml ulei de masline
1 lingura coaja rasa de portocala
2 linguri suc de portocala
2 lingurite otet de orez sau otet din vin alb
2 lingurite

mustar Dijon
2 linguri iaurt
o lingurita ceapa rosie, taiata cubulete
o jumatate lingurita rozmarin maruntit
un sfert de lingurita de sare

Pentru salata:

o legatura spanac proaspat
3 portocale
semintele de la o rodie mare
o jumatate ceapa rosie, taiata felii subtiri
o lingura frunze de rozmarin proaspat, plus cateva crengute, pentru ornat
sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-un castron adanc se amesteca coaja, sucul de portocala, otetul, mustarul, iaurtul si uleiul de masline. Se omogenizeaza pana devine un sos subtire, apoi se adauga ceapa, rozmarinul si sarea. Se amesteca usor si se lasa sa se odihneasca.

Portocalele se taie la capete, apoi se curata coaja, avand grija sa se inlature complet coaja alba. Portocala se taie in felii subtiri.

Intr-un castron se pune spanacul, spalat si uscat in prealabil. Desupra se toarna dressingul (se pastreaza 1-2 linguri) si se amesteca usor, cu degetele, pana se imbraca in sos.

Spanacul se asaza uniform pe vasul de servit. Se adauga feliile de portocala, semintele de rodie si ceapa. La final se stropeste cu restul de dressing, se adauga frunzele de rozmarin. La final se potriveste de sare, piper si se orneaza cu crengute de rozmarin.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat