Sambata aceasta, de la ora 15:00, in “ROventura”, Corund, “punctul 0” al olaritului popular

Roventura
Prezentatorii emisiunii Roventura.

Sambata aceasta, de la ora 15:00, o noua editie “ROventura” intra in casele romanilor. Asa cum ne-au obisnuit, gazdele “ROventura”, George Mihai si Andreea Stravoiu, ne poarta pasii, prin intermediul micului ecran, in cele mai frumoase locuri ale tarii. De data aceasta, calatorii nostri merg la Corund, asezare harghiteana, din inima Romaniei si ne promit o experienta turistica unica.

Roventura
Prezentatorul emisiunii roventura.[Sursa foto: Kanal D]

Ajunsi la promenada din Corund, Andreea si George pornesc intr-un periplu inedit, pentru a descoperi tainele olaritului, unul dintre mestesugurile autentice ale locului, vechi de secole.

Corundenii, care sunt recunoscuti pentru spiritul lor antreprenorial, produc si vand orice, peste tot in tara, insa cele mai apreciate sunt lucrarile lor de ceramica.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Roventura
Satul Corund.[Sursa foto: Kanal D]

Mici opere de arta intalnesti la tot pasul in Corund, iar portile secuiesti, bogat ornamentate, reprezinta dovada ca taranul roman e intr-o puternica legatura cu natura si Creatorul. 

Calatorii nostri isi continua incursiunea in lumea fermecatoare a satului secuiesc, si ajung intr-un loc numai bun pentru un popas pe cinste; la pastravarie. Aici, traditia locului si natura sunt imbinate in mod armonios iar pastravii rumeniti, cartofii prajiti si mujdeiul de usturoi cu paprica sunt parte dintr-un pranz de poveste.

Roventura
Peisajul din Corund.[Sursa foto: Kanal D]

Andreea si George isi indreapta pasii apoi spre un alt loc fascinant pentru a afla tainele unui alt mestesug al locului, vechi de pe vremea dacilor, apicultura.

O suta de mii de albine, cate vietuiesc in fiecare stup, isi ofera roadele in delicii apicole. Un intreg buchet de flori incape intr-o singura lingurita de miere iar de aici, alimentele  medicament ajung in toata Europa.

Nu ratati sambata aceasta, de la ora 15:00, o editie fascinanta „ROventura”, gazduita de George Mihai si Andreea Stravoiu, la Kanal D.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies