Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”. Călătorie în Maramureș, un ținut fabulos

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”. Călătorie în Maramureș, un ținut fabulos
Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”. Călătorie în Maramureș, un ținut fabulos

”ROventura” ajunge, de data aceasta, în Maramureș! După ce-au colindat aproape întreaga țară, George și Andreea, gazdele emisiunii, vă invită în călătoriile din acest sfârșit de an acolo unde se-agață harta-n cui, cum se spune.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, călătorii noștri merg la Săpânța, pe urmele meșteșugului crucilor "vesele", dar și la Breb, în magicul sat maramureșean, care l-a fermecat până și pe Prințul Charles. Acolo ne așteaptă mănăstiri unice, tradiții vii și obiective turistice cunoscute peste tot în lume.

Sâmbăta aceasta facem cunoștință, prin intermediul ”ROventura”, pe Dumitru Pop Tincu, moștenitorul unui veritabil tezaur al tradiției de la Săpânța, care continua să facă cinste întemeietorului Cimitirului Vesel, dar și comunității și Maramureșului întreg.

Un personaj complet și complex, a cărui memorie e încă vie și astăzi.

Meșterul Dumitru de ieri a devenit artistul de astăzi, iar laboratorul creației populare de la Săpânța respiră o întreagă poezie a lemnului. Tocmai de aceea, universulul lemnului și-al crucilor vesele de la Săpânța e pe mâini bune, pentru că foarte puține lucruri s-au schimbat de zeci de ani.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Săpânța e pe buzele tuturor astăzi și datorită lui Dumitru Pop Tincu. Impresionant, dacă ne gândim că aceste lucrări aparent naive sunt printre cele mai cunoscute lucrări de artă din lume și unice, în felul lor. Peste 1300 de cruci sunt astăzi în Cimitirul Vesel de la Săpânța, iar numărul lor crește, de la an la an.

Cartea de vizită a Maramureșului e completată și de un lăcaș de cult de vârstă mai tânără,  Manastirea Săpânța Peri, așa că roventurienii fac un popas aici, pentru ca apoi să-și continue drumul prin fascinantul Maramureș, către un alt loc

de care au auzit tot mai mulți străini. Satul Breb, unul dintre cele mai frumoase din țară, este vizitat deja de zeci de mii de oameni, în fiecare an.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o incursiune spectaculoasa în Maramureș, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, numai la Kanal D.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies