Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Buzău - incursiune de poveste

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,  Buzău - incursiune de poveste
Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Buzău - incursiune de poveste

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, într-un periplu de poveste prin istoria și tradițiile uneia dintre cele mai vechi și importante așezări muntenești, Buzău.

George Mihai și Andreea Străvoiu au ajuns aici în zi de sărbătoare așa că au dat o fugă la Drăgaica, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară, un loc unde atmosferă unică, de-o frumusețe rară, a vechiului iarmaroc, este prețuită și păstrată.

Tradiția face o punte peste timp și leagă tot ce înseamnă dezvoltarea Buzăului de astăzi cu repere de odinioară.

De-acolo, de la rădăcină, pornim și noi astăzi, alături de roventurieni, în descoperirea Buzăului lui Marghiloman.

Mare om politic și patriot, Alexandru Marghiloman e o figură emblematică a Buzăului de-acum o sută de nai, a cărui aură veghează, însă, și astăzi, peste aceste meleaguri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Din trecut până în zilele noastre, de la Buzăul lui Marghiloman, la Buzăul lui Toma, orașul se dezvoltă sănătos, mai ales că primarul e un om care respectă trecutul și prețuiește istoria. Începem împreună descoperirea ei, chiar în clădirea – simbol a orașului, Palatul Comunal.

Cu dragoste pentru aceste meleaguri, sădită în suflet, încă din copilărie, George se bucură ori de câte ori ajunge pe-aici în vreo călătorie.

Deși Crângul este, pe alocuri, la fel ca atunci, sunt planuri ce vor transforma oaza de verdeață a Buzăului într-o destinație râvnită de mulți români. 

Vă vom arăta, tot în această ediție, și cum e cinstită memoria eroilor care au luptat pentru aceste meleaguri. Veritabilă expoziție fotografică în aer liber, o cronologie a istoriei Buzăului, dar și o splendidă reprezentare a locurilor și clădirilor emblematice, Calea Eroilor deschide parcă acest oraș tuturor vizitatorilor săi, dar fură câte o privire chiar și celor aflați în tranzit prin orașul capitală de județ.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, prezentată  de George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

 

Credit foto: BLC MEDIA



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies