Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, De pe malurile Someșului, pe cele ale Arieșului

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, De pe malurile Someșului, pe cele ale Arieșului
Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, De pe malurile Someșului, pe cele ale Arieșului

”ROventura” își continuă călătoria începută pe malurile Someșului și ajunge, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, pe cele ale Arieșului.

Coborâm în inima de sare a Transilvaniei pentru a vedea cu ochii noștri minunea din adâncuri, Salina Turda, destinația de care te îndrăgostești la prima vedere. Vom descoperi, alaturi de roventurieni, cel de-al doilea oraș al județului Clui, cu minunatele lui atracții, pe care vă invităm să le descoperim în această ediție ”ROventura”.

Împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, coborâm în inima de sare a Transilvaniei pentru a vedea cu ochii noștri minunea din adâncuri.

Nu-i de mirare că salina Turda adună anual vizitatori cât populația județului Cluj la un loc. Ajunși aici, bătrâna Potaissa, leagănul de civilizație a sării, ne întâmpină cu unul dintre cele mai emblematice și vizitate locuri din țară. O istorie săpată în sare, vreme de peste  600 de ani și reamenajată în 2010, salina Turda este considerată astăzi una dintre minunile turistice ale Europei. Aici avem parte de distracție, dar și de o cură zdravănă de sănătate, îndeosebi pentru cei cu afecțiuni respiratorii.

Ieșim la lumină și ajungem să descoperim și alte atracții de pe aceste meleaguri. Al doilea oraș al județului Cluj cunoaște o dezvoltare fantastică, cu turismul printre principalele motoare, iar salina e un exemplu de bună practică.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Deși sunt urme ale locuirii din cele mai vechi timpuri, așezarea este cunoscută mai degrabă din vremea dacilor și, mai apoi, a ocupației romane, sub numele de Potaissa.

Ne continuăm apoi, periplul, prin Turda, pentru că vom trece pragul Bisericii Sovagailor, și nu numai, unde vom cunoaște preoți ce ne vom lumina sufletele.

Nu ne despărțim de locurile acestea până nu închinăm un gând bun și-n biserica celor trei provincii românești, așa cum e cunoscută Catedrala Ortodoxă din inima Turzii. Minunata lucrare dar și povestea oferită de părinte  reprezinta cu-adevărat o lecție de tradiție și unitate, de credință și iubire. 

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

Credit foto: BLC Media



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies