Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune de vis pe Riviera Turceasă

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,   Incursiune de vis pe Riviera Turceasă
Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Incursiune de vis pe Riviera Turceasă

”ROventura” își continuă călătoria de poveste pe Riviera Turcească și ne invite sâmbătă, la Ayvalîk, una dintre cele mai ospitaliere destinații turistice de la Marea Egee.

Al doilea și totodată ultimul episod “ROventura” de pe Coasta de Turcoaz a Turciei începe însă acolo unde George Mihai și Andreea Străvoiu l-au încheiat pe primul, la Burhaniye, pe tărâmul livezilor de măslini și-al plantelor aromatice.

Uscarea și deshidratarea plantelor de leac, precum și-a fructelor proaspete constituie a doua tradiție importantă din zonă, după producerea uleiului de măsline.

Este foarte interesant să pătrundem în tainele acestor îndeletniciri, dar să nu uităm că suntem, totuși, pe Riviera Turcească, și-ar fi păcat să nu ne bucurăm mai mult de istoria, tradiția și frumusețea naturală a acestor meleaguri, așa că ne îndreptăm, alături de roventurieni, spre Ayvalîk.

Prima oprire o facem la Kucukkoy, satul artiștilor, o așezare ca o carte poștală, colorată și atractivă, din multe puncte de vedere.

Odata ajunsi aici, aflam istoria interesanta a acestui sat, devenit astăzi o destinație în sine, de neratat.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Plimbarea și căldura ne vor determina să tragem către un minunat loc de cazare, unde ne vom bucura de o binemeritată pauză de recăpătare a puterilor, înainte de turul prin centrul vechi al stațiunii.

Activitățile de agrement sunt pentru toate gusturile, iar oferta hotelieră, le fel de  generoasă.

Călătoria noastră continuă, apoi, în Centru vechi Ayvalik- un conglomerat de culturi și o mixtură de elemente de arhitectură care îți fură privirile, la fiecare pas. Pentru o gura de cafea turcească ajungem la Cafeneaua... Diavolului, cum au fost și sunt porecliți proprietarii, de trei generații încoace, care este unul dintre cele mai vechi și mai faimoase locuri de popas din Ayvalîk.

Călătoria pe rivieră, dar și în Turcia, în general, se poate transforma ușor într-una a descoperirilor culinare, pe care le vom incerca și noi. La tot pasul te îmbie mirosuri fel de fel, iar cel de kokorec e aproape la fel de greu de ignorat ca al tradiționalilor noștri mititei.

Tradițional în Anatolia, dar și în Balcani, preparatul acesta e pe lista scurtă a celor pe care trebuie să le-ncerci, măcar o dată-n viață.

Restaurantele pescărești au adus faimă insulei Cunda pentru mesele de tip Mezze pe care le servesc aici, după rețete vechi, grecești, dar și cu influențe turcești. Perla arhipelagului, insula Cunda este a patra, ca mărime, din Marea Egee, și singura locuită permanent, încă din cele mai vechi timpuri.

Nu ratați o ediție de colecție ”ROventura”, sâmbăta, de la ora 15:00, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies