Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, poveste pe meleagurile unice din Țara Bârsei

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,  poveste pe meleagurile unice din Țara Bârsei
Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, poveste pe meleagurile unice din Țara Bârsei

”ROventura” continuă sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D, periplul prin Codlea, pentru a ne prezenta și alte locuri faine din minunata Țară a Bârsei.

Natura și omul își dau mâna la Codlea, pentru a transforma așezarea din Țara Bârsei într-una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din județul Brașov. Urmele sașilor pe aceste meleaguri sunt încă prezente, iar viitorul se anunță unul la fel de promitator. Ne-am convins de asta după ce am descoperit frumusețile naturale, dar și planurile de dezvoltare ale zonelor de agrement, de la poalele Măgurii.

Dacă săptămâna trecută am aflat povestea Bisericii românești, din deal, acum începem chiar din inima orașului, de la Biserica Evanghelică, acolo unde veneau la liturghie, acum sute de ani, sașii care populau

majoritar zona.

Istoria vechiului leagăn al sașilor, Codlea sau Zeiden, cum era cunoscut târgul din vechime, aproape că se confundă cu cea a lăcașului de cult fortificat. 373 de sași mai sunt, astăzi, înregistrați, oficial, în parohia Codlea. Tradiția lor e dusă mai departe însă, și cu fiecare vizită acasă, pe care o fac cei plecați din țară. Le e dor de biserica lor, dar și de aceste meleaguri cu care Dumnezeu a fost foarte generos.

Ne continuăm apoi periplul, alături George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, într-o inedită drumeție. Turiștii vin și ei să se bucure de natură și de relaxare aici, în zona de agrement de la poalele Măgurii pentru ca apoi să ajungem și la apele pârâului de Aur, așa cum numeau sașii Lacul Codlea, minunăție care se scaldă astăzi într-o îmbrățișare a codrilor, pe o suprafață de câteva hectare.

Câmpia a luat însă locul codrilor, iar frumusețea naturală e înlocuită aici de cea creată de om.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Un binemeritat popas aproape că transformă vizita la Codlea într-o sarabandă de gusturi, care mai de care mai cuceritoare. Gustul bun și bunul gust își dau mâna aici, pentru răsfățul desăvârșit al oaspeților.

Oprirea călătorilor aici, pentru o masă, va întregi experiența unei călătorii de neuitat.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

 

Credit foto: BLC Media

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies