Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Ținutul Neamțului, o lume de poveste

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”,     Ținutul Neamțului, o lume de poveste
Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Ținutul Neamțului, o lume de poveste

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită să pășim într-o lume de poveste, în Ținutul Zimbrului, în codrii Neamțului, un loc atât de pitoresc și plin de surprize.

Descoperim, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, un tărâm de basm, acolo unde zimbrul este la el acasă atât în parcul natural Vânători-Neamț, cea mai mare rezervație de acest fel din Europa, cât și la zimbrăria Dragoș-Vodă, un loc ce te vrăjește la fiecare pas.

Ne continuăm călătoria, coborând pe firul Ozanei „cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul”, până în vechiul târg al Neamțului, unde s-a consumat o parte dintr-o poveste de dragoste...

specială, poate cea mai frumoasă din literatura românească.

Nu putem ajunge la Târgu-Neamț, fără să mergem și la Humulești. Casa Memorială, „leagănul lui Creangă”, se află încă în reabilitare, dar parcul tematic din vecinătate ne așteaptă să ne introducă în atmosfera de poveste.  

Universul copilăriei lui Nică, te poartă înapoi în anii în care s-au conturat poveștile, povestirile și amintirile lui Creangă, o lume fascinantă a povestitorului fără pereche.

Ne continuăm, apoi, periplul, prin locuri mai puțin cunoscute, dar cu însemnătate aparte, acolo unde ținutul Neamțului păstrează încă vii tradițiile și îndeletnicirile țăranilor autentici. Aici o vom cunoaște pe femeia care a ales să-și închine viața meșteșugului popular și scrie, cu fiecare opincă lucrată, încă un rând din povestea neamului și-a celor dintâi răzeși.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nu ratați o ediție de poveste ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, sâmbătă, de la ora 15:00, numai la Kanal D.

 

Credit foto: BLC Media



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies