Șampon uscat făcut acasă din 3 ingrediente simple

Șampon uscat făcut acasă din 3 ingrediente simple
Șampon uscat făcut acasă din 3 ingrediente simple

În situația în care te afli într-o mare grabă să ieși din casă, iar părul tău nu prezintă prospețimea dorită, se întâmplă adesea să nu ai timpul necesar pentru a efectua întregul ritual de curățare și îngrijire a acestuia, care implică de obicei etapele de spălare cu șampon, aplicare a balsamului, uscare și coafare meticuloasă.

Însă nu trebuie să îți faci griji, deoarece există o soluție la îndemână, șamponul uscat. Acest produs ingenios vine în ajutorul tău în astfel de momente, permițându-ți să redai părului tău o senzație de prospețime și volum, fără a necesita toate pașii obișnuiți ai procesului detaliat de curățare.

Citește și: Ținute potrivite pentru femeile peste 50 de ani. Cum să îți îmbraci vârsta cu încredere și rafinament!

Ingredientele de care ai nevoie în funcție de culoarea părului

Șampon uscat pentru păr închis

-40 g amidon de porumb

- 40 g cacao pudră neîndulcită

- ¼ linguriță ulei esențial (opțional+ aromă la alegere)

Mod de preparare

Ingredientele sunt plasate într-un mic recipient ce poate fi etanș închis cu un capac, iar apoi borcanul este agitat energic până când toate componentele se amestecă în mod omogen.

Descurcă părul cu grijă. Utilizând o pensulă de blush pe care nu o mai utilizezi, ia treptat din produs și aplică-l la rădăcina părului.

Continuă să procedezi astfel până când ești mulțumitoare de rezultatul obținut.

Lasă produsul să își facă efectul timp de aproximativ 10 minute, apoi treci un pieptene prin păr pentru a îndepărta excesul de produs.

Dacă dorești să afli mai multe, te invit să citești articolul complet despre cum să îți prepari singură un șampon uscat acasă, folosind doar două ingrediente.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Șampon uscat pentru păr deschis

-40 g amidon de porumb

-40 g bicarbonat de sodiu

 -¼ linguriță ulei esențial (opțional+ aromă la alegere)

Într-un bol, amestecă cantitatea dorită de amidon de porumb sau orez, în funcție de cât păr dorești să tratezi.

Apoi, adaugă cacao pudră sau pudră de scorțișoară pentru a potrivi nuanța șamponului uscat cu culoarea părului tău.

Adaugă în porții mici și amestecă până când obții nuanța dorită.

Asigură-te că părul tău este bine descurcat înainte de aplicare. Cu o pensulă curată sau cu vârful degetelor, aplică amestecul la rădăcinile părului și de-a lungul cărării în care dorești să îndepărtezi excesul de ulei sau să adaugi volum. Lasă amestecul să acționeze timp de câteva minute (de obicei 5-10 minute).

Este important să testezi întotdeauna acest amestec pe o mică secțiune de păr înainte de aplicare pe întregul păr pentru a te asigura că nuanța și efectul sunt conforme cu așteptările

tale.

Cum poți să faci șampon uscat acasă folosind aceste ingrediente simple

Pentru a-ți crea propriul șampon uscat acasă, vei avea nevoie doar de două ingrediente simple: amidon de porumb și pudră de cacao sau pudră de scorțișoară, în funcție de culoarea părului tău. Iată cum poți proceda:

Într-un bol, adaugă o cantitate potrivită de amidon de porumb. Cantitatea depinde de cât păr dorești să tratezi.

Poți începe cu aproximativ 2-3 linguri.

Dacă ai părul mai deschis la culoare, poți utiliza doar amidonul de porumb. Însă, dacă ai părul mai închis, adaugă treptat puțină pudră de cacao sau pudră de scorțișoară și amestecă bine. Adaugă în porții mici până când obții nuanța dorită.

Cu ajutorul unei pensule curate sau vârfului degetelor, aplică amestecul pe rădăcinile părului și pe zonele în care dorești să reduci aspectul uleios sau să adaugi volum. Masează ușor pentru a distribui uniform produsul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

După ce ai obținut rezultatul dorit, poți coafa și aranja părul așa cum preferi.

Cum se aplică șamponul uscat pentru un efect de păr curat

Aplicarea corectă a șamponului uscat poate asigura un efect de păr curat și proaspăt, fără a-l spăla cu apă.

Asigură-te că părul tău este uscat și bine descurcat înainte de aplicare. Dacă ai părul extrem de murdar sau încărcat cu produse, poate fi util să-l periezi ușor înainte de aplicarea șamponului uscat.

Ține recipientul cu șampon uscat la o distanță potrivită de capul tău. Apoi, ține-l înclinat pentru a nu elibera prea mult produs odată.

Concentrează-te pe zonele rădăcinilor, în special acolo unde observi că părul tău este mai uleios sau lipsit de volum. Aplică șamponul uscat pe rădăcini prin intermediul pulverizării sau prin tapotarea ușoară cu degetele, în funcție de formatul produsului.

Lasă produsul să acționeze pentru câteva minute, de obicei 5-10 minute. În acest timp, amidonul din compoziție va absorbi excesul de ulei de la rădăcini.

După perioada de așteptare, poți masa ușor scalpul cu vârful degetelor pentru a ajuta la distribuirea uniformă a produsului și pentru a stimula circulația sângelui la nivelul rădăcinilor.

Utilizează o perie cu dinți largi sau un pieptene pentru a îndepărta excesul de produs. Asigură-te că perii cu delicatețe pentru a nu afecta prea mult noul aspect creat.

Citește și: Machiaj pentru ochi verzi. Tehnici profesionale și culori potrivite pentru a pune în valoare culoarea ochilor tăi!



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Machiaj pentru ochi verzi. Tehnici profesionale și culori potrivite pentru a pune în valoare culoarea ochilor tăi!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies