Ghimbirul cu miere este o reteta pe care trebuie sa o faci acasa macar in sezonul rece sau ploios, cand virusii si bacteriile isi fac de cap in aer.
Ingrediente:
500 gr de radacina de ghimbir
550 gr de miere poliflora
Mod de preparare:
1. Curata radacina de coaja si da-l pe razatoarea mica sau taie-l cubulete mici de tot, ca la salata de boeuf. Daca il dai pe razatoare, fa-o pe sensul fibrelor din interior.
2. Pune ghimbirul ras in borcan, adauga mierea si amesteca bine cu o lingura de lemn.
3. Inchide ermetic borcanul si lasa-l in frigider, la macerat, o saptamana.
Peste amestec, la macerat, poti adauga 3-4 catei usturoi, o lamaie stoarsa si rasa, scortisoara, morcov ras, 2-3 cuisoare etc.
Amestecul se ia dupa ce a stat la macerat o saptamana, in fiecare dimineata, cate o lingura pe zi. Incearca sa nu bei nimic dupa aceea, timp de 20 minute, scrie WOWBiz.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro